Dineren in Den Haag

Dineren in Den Haag

We hebben eerder een overzicht gegeven met een aantal van onze favoriete restaurants in Den Haag. Maar ook wij blijven steeds weer hippe nieuwkomers en pareltjes uit de gevestigde orde ontdekken. Daarom geven wij je graag weer een overzicht met een aantal fijne spots op ons lijstje.

Dekxels

Restaurant Dekxels zit aan de Denneweg, tegenover Oker en is van dezelfde eigenaar. Met een hippe, trendy inrichting doet Dekxels vooral gezellig aan. Met een lange rij tafeltjes aan de linkerwand en een grote open bar/keuken aan de rechter. Voorin en achterin het restaurant is meer ruimte voor grotere tafels. Ideaal dus voor een diner met een groep vrienden, collega’s of familie. Het is personeel is leuk en gastvrij. De menukaart staat vol met Mediterrane en Aziatische gerechten. Het concept is dat je een 3-gangenmenu kiest en daarna een dessert. De gerechten zijn allemaal wat kleiner. Het zijn stuk voor stuk ware smaaksensaties en zien er ook nog eens mooi uit. Je kunt de gerechtjes kunt delen met je tafelgenoten, maar je mag ze natuurlijk ook lekker helemaal voor jezelf houden.

 

Bistro Vertus

Aan de Mauritskade, pal naast een van onze favoriete wijnbarretjes Bouzy vind je deze bistro. Bistro Vertus is geopend door van de heren van Bouzy samen met de chef van restaurant Villa la Ruche (finedining in Voorburg). Vertus is modern en toch huiselijk ingericht en heeft ‘ bistrogerechten zonder veel poespas’ op de kaart staan. Daarbij serveren ze onderscheidende bijpassende wijnen. De menukaart is gericht op gezellig tafelen, dus wij raden dan ook aan het shared dining menu te proberen.

Dineren in Den Haag
Donato

Café Bistro Jules

In het gezellige Zeeheldenkwartier vind je deze knusse Franse Bistro. Op hun kaart staan vooral Franse gerechten met een Zwitserse twist. Zoals een kaasfondue maar ook de ‘Franse klassiekers’ als steak tartare, escargots en steak frites. Je kunt hier gezellig en goed eten voor een fijne prijs. Lees hier meer over ons diner bij Café Bistro Jules.

 

Donato Ristorante Pizzeria

Ze begonnen met een delicatessezaak/lunchroom aan de Van Hoytemastraat in Benoordenhout. Maar nu hebben ze ook een restaurant geopend aan de Bezuidenhoutseweg. Donato Ristorante Pizzeria. De familie Donato komt oorspronkelijk uit Napels en dat proef je terug aan de échte Italiaanse gerechten. Je kunt hier heerlijk eten en er is veel keuze. De gebruikelijke anti-pasti, pastagerechten, vlees- en visgerechten en uiteraard heel veel pizza’s! Want Napolitanen zijn toch echt bekend om hun heerlijke pizza’s.

Dineren in Den Haag
Kua

Kua

Een authentiek Mexicaans restaurant midden in Den Haag, aan de Torenstraat. Wij kregen dit restaurant als tip van Mexicaanse expats die hier graag naar toe gaan om weer een beetje dat ‘ zonnige’ gevoel van thuis te krijgen. En we begrijpen ze helemaal! Bij Kua is het echt genieten. Starten met een heerlijke homemade Margarita en een grote bak guacamole en daarna kiezen uit taco’s, ceviche, enchiladas of enmolades de pollo met de traditionele mole saus (chocolade). Kua is een echte aanrader als je in de mood bent voor lekker Mexicaans ‘comfortfood’.

Voor nog meer tips check dan onze blog over restaurants in Den Haag, lunchen in Den Haag of check het artikel over de nieuwe Foodhallen in de Haagse Bluf.