Borrelen in Den Haag

Borrelen in Den Haag

Naast al dat eten is Den Haag ook een perfecte stad om lekker te borrelen. Een wijntje, speciaal-biertje of een lekkere cocktail. In Den Haag zijn er voldoende plekken om die te drinken. Iedereen kent haast wel Plein en de Grote Markt met allemaal tentjes om het tot laat in de avond gezellig te hebben. Op de Grote Markt tippen we Zeta en op het Plein zijn Barlow en de Millers altijd goed. Maar daarnaast zijn een nog een flink aantal andere leuke plekken om gezellig te borrelen in Den Haag. We geven je weer een paar van onze favorieten.

Bouzy

Een van onze favoriete wijnbarretjes vind je op de hoek van de Denneweg en de Mauritskade: Bouzy. Een leuke en relaxte borrelplek. Dit is geen hele grote zaak en dat geeft direct een knussere sfeer en gezelligheid. Met een zeer uitgebreide goede wijnkaart hebben ze volop keuze, met zo’n 20 wijnen die je per glas kunt bestellen. Champagneliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen want Bouzy heft een aantal uitstekende champagnes op de kaart van kleine en minder bekende huizen. En vergeet ook hier niet naar de menukaart te kijken, voor een lekker hapje bij de borrel. Van een borrelplankje, ‘le friturables’ tot allerlei smakelijke Flammkuchen.

The Gyros Club

Hier drink je toffe cocktails in een Instawaardig interieur. De uitgebreide cocktailkaart biedt keuze genoeg maar er zijn naast de kaart ook nog tal klassiekers te krijgen. De creaties worden geserveerd in prachtig glaswerk en soms zelfs onder een stolp met rook. Een belevenis an sich.

Borrelen in Den Haag
Bouzy champagne

Milu

Ook Milu is al eerder voorbij gekomen. Naast een leuke plek om te dineren, is dit ook een gezellige borrelplek. Bij Milu kun je het hele jaar door op het verwarmde terras buiten zitten. Maar ook binnen is het goed vertoeven. Milu is een goede borrelplek omdat je hier namelijk veel verschillende speciaalbieren, wijnen, cocktails en gin & tonics kunt bestellen. Zo is er voor elk wat wils. Een ideale plek om op het begin van het weekend te proosten.

Wicked Wines

Aan het Anna Pauwlonaplein vind je Wicked Wines. In de zomer zit je hier helemaal top op het gezellige terras. Maar ook binnen is het knus en aanrader voor een uitgebreide borrel. Ze hebben een mooie wijnkaart en een breed assortiment Gin Tonics. Bestel er een paar bites bij en je hebt hier een top avond. Go Wicked!

Bleyenberg

Naast de Grote Markt vind je in het oude Kwantumgebouw een van de mooiste tenten van Den Haag: Bleyenberg. De twee eigenaren hebben kosten nog moeite gespaard als het op het interieur aankomt en dat is goed terug te zien. Een mooie modern inrichting met veel groen en natuurlijke accenten. Borrelen kun je er zowel beneden, als boven op het dak. In de winter overdekt en in de zomer heerlijk in het zonnetje met een prachtig uitzicht over de stad. Een perfecte plek om een lekker drankje te doen en het weekend goed in te luiden.

Borrelen in Den Haag
MingleMush

MingleMush

Naast het station van Den Haag bevindt zich deze gezellige locatie. MingleMush is een foodcourt in Den Haag. Met een fijne ruimte binnen én groot terras buiten is het de perfecte plek om de vrijdagmiddagborrel te beginnen. Maar ook voor elke andere dag in de week is het een geschikte locatie om een drankje te doen. MingleMush heeft vijftien foodstands en drie verschillende bars met elk hun eigen specialiteit. Wij komen hier graag voor de Gin-Tonic met Tanquerai, een van de lekkerste in Den Haag!

Walter Benedict

We schreven het hier al eerder “eigenlijk is Walter Benedict een aanrader voor elk moment van de dag”. En dus ook voor een gezellige borrel kun je prima terecht bij dit fijne plekje aan de Denneweg.

Jamie Bennet

In het centrum van Den Haag vind je op Plaats DE plek voor een Gin Tonic. Ze zeggen het zelf al op hun site: “Jamey Bennett is de plek waar je neerploft op de Chesterfield met een Gin&Tonic in je hand”. En dat zijn we helemaal met ze eens! De huiselijke, sfeervolle en moderne inrichting maakt Jamie Bennet een fijne borrelplek. Met veel Britse accenten, waaronder de elegante Chesterfields. En in de zomer zit je heerlijk buiten op het ruime terras.

Borrelen in Den Haag
The Five Points Bar

The Five Points Bar

Deze cocktailbar opende begin 2018 haar deuren in een zijstraat van het altijd gezellige Plein. Als je op zoek bent naar klassieke en ‘high-end’ cocktails dan is The Five Point de plek. Wij kunnen de Clover Club aanraden! De ambiance van Five Points is ook klassiek en high-end, je voelt je direct in buitenlandse sferen. De bar is geïnspireerd op de gelijknamige Five Points wijk in New York uit de jaren 1800, die toen voornamelijk uit gangsters en andere excentriekelingen bestond. Het interieur doet mij vooral denken aan cocktailbars in London, bijvoorbeeld de Oriole Bar. Donkere, ouderwetse, bruine en blauwe leren stoelen en veel hout. Een fijne plek om gezellig te borrelen en van een heerlijke cocktail te genieten.

Lapsang

We schreven al eerder dat Lapsang onze ideale wijnplekje is. Behalve dat je hier kunt genieten van lekkere, kleine hapjes en zo dus de hele avond kunt blijven ‘plakken’, is het ook een fijne plek om aan het begin van de avond even te borrelen. Lekkere wijntjes om de avond goed en gezellig mee te beginnen.

Borrelen in Den Haag
Ultramijn Wonderbar

Ultramarijn Wonderbar

In het Voco hotel dat in het voormalige ABN AMRO gebouw is gehuisvest. Het bijzondere interieur is geinspireerd op de onderwaterwereld en heeft als bijzondere eyecatcher een oude bank kluis. De cocktaikaart neemt je mee op reis naar de 4 windrichtingen. Zo maak je gedurende de avond een klein reisje rond de wereld.

Dit zijn momenteel onze favoriete zaken in Den Haag. Heb jij nog een goede tip voor ons? Mail dan naar info@thecitizen.nl

Lees ook: Lunchen in Den Haag, de beste sushi van Den Haag en dineren in Den Haag.