Bar BAUT is een blijvertje

Bar BAUT van is een blijvertje

Bar BAUT is de nieuwe en tevens permanente locatie van pop-up concept BAUT. Michiel van der Eerde en Tom de Rooij hebben na meerdere verhuizingen en verschillende concepten een vaste thuisbasis gecreëerd in Amsterdam Zuid. Het ruime restaurant heeft een mooi interieur met open keuken. De eigenaren hebben gekozen voor een bar-concept om het laagdrempelig te houden. Bij Bar BAUT vormen de populairste gerechten van 7 jaar BAUT de basis voor het menu. Dat klinkt voor ons als muziek in de oren. 

Bar BAUT van is een blijvertje

We starten de avond met een heerlijk aperitief en drie verschillende bereidingen van oester. Dit wordt opgevolgd door de soft shell crab met zoetzure groenten, mango en amandel. Erg verrassend in combinatie met de Bodega Norton Cosecha Tardía Late Harvest Winemaker’s Selection. Deze wijn verwacht je wellicht eerder bij een dessert, maar past goed bij dit gerecht door het zoete van de mango en het zoetzuur. 

Bar BAUT van is een blijvertje

Het a la carte menu van Bar BAUT leent zich uitstekend voor shared-dining. En het leuke is dat alle gerechten maar € 12 kosten. Mocht je liever een grotere maaltijd wensen, dan betaal je een tientje meer. Ondertussen wordt onze tafel gevuld met de coquille met bloemkool en beurre noisette en de zeebaars met beurre blanc en pastinaak. We krijgen er een glas Chardonnay Reserva 2017 van Bodega Norton bij die uitstekend bij de zeebaars past door de romigheid van de beurre blanc. Daarnaast vind ik de combinatie van coquille met bloemkool en beurre noisette eentje om je vingers bij af te likken. 

Bar BAUT van is een blijvertje

We gaan door met kalfsentrecote, cantharellen, aardappelcrème en eigen jus en de geroosterde spitskool, paprika, harissa. Hier wordt de Malbec Reserva 2017 van Bodega Norton naast geserveerd. Een mooie volle wijn die vraagt om een krachtig gerecht. De perfect gegaarde kalfsentrecote past hier dan ook uitstekend bij. De spitskool is een heerlijk vegetarisch gerecht met een pittige touch door de harissa. 

We eindigen de avond met een lekker chocoladedessert en we kunnen wel vaststellen dat Bar BAUT een blijvertje is. Het beste van de afgelopen zes edities BAUT vind je terug in dit toegankelijke, gezellige restaurant.

Bar BAUT
Stadionweg 320
1076 PK Amsterdam

Lees ook over: Mr Meat steakhouse in Amsterdam, Restaurant Wils in Amsterdam of Restaurants aan de Zuidas Amsterdam