The Gyros Club in Den Haag

The Gyros Club in Den Haag

Met de komst van The Gyros Club eind november is de Grote Markt een heuse hotspot rijker. Naast cocktails drinken kun je hier ook terecht om gezellig een hapje te eten. Daarmee onderscheidt The Gyros Club zich slim van de overige tenten op de Grote Markt. Die staan vooral in het teken van zelf aan de bar je drankje halen om deze vervolgens gezellig, low key, aan een van de vele (picnic)tafels buiten op te drinken. Terwijl het concept van The Gyros Club “Classy cocktails en high end streetfood” juist draait om wat langer en luxer tafelen. Hoog tijd voor ons om deze nieuwe plek eens uit te proberen!

The Gyros Club in Den Haag

The Gyros Club is gestart met een ‘soft launch’ maar mensen weten deze nieuwkomer al goed te vinden, want ze zitten elk weekend al helemaal vol. Het restaurant bestaat uit twee verdiepingen. De begane grond is groen met veel hout. Tegen het raam staan mooie halfronde velvet banken en de verdieping is voorzien van een hip junglebehangetje. Een zeer instawaardig interieur dus, waar goed over is nagedacht. En dan merk je nog meer wanneer je via de trap de bovenverdieping bereikt. Hier vind je dezelfde ronde velvet banken, maar dan in het roze en op de muur hangt in grote roze neon-letters: ‘Fuck social media i’m dope in real life’, iets wat natuurlijk op menig Instagram account terug zal komen.

The Gyros Club in Den Haag

Street food

De kaart van The Gyros Club bestaat uit verschillende kleinere gerechten die je kunt delen, of gewoon lekker voor jezelf kunt houden, net waar je zin in hebt. Je kunt kiezen uit borrelhapjes voor bij je cocktail, maar ook voor een gerechtje van de wat uitgebreidere dinerkaart. Deze kent een onderverdeling naar Vis, Vlees of Vega. En zoals het hoort kun je alles gewoon door elkaar bestellen.

Nadat we ons geïnstalleerd hebben aan onze tafel, met een kleurrijke cocktail, beginnen we onze proeverij van verschillende gerechtjes. Om af te trappen de oesters. Een goede smaakcombinatie van het ziltige met een zoete dressing van Yuzu en een crispy bite van zalmkaviaar. Ook hadden we lekkere goedgevulde gyoza’s met kip, paddenstoelen en een tonijndressing. Daarna kregen we een malse carpaccio op een krokante kroepoek wat het geheel een bijzondere bite gaf. En uiteraard kon het schapenkaasje met krokant korstje en honing niet ontbreken. Een echte Griekse topper, maar dan in een moderner jasje. Met als bijgerechten zoete aardappelfrietjes en tempura asperges hebben we zitten genieten.

The Gyros Club in Den Haag

We sloten de avond af met twee smakelijke desserts. De altijd goede chocolade lavacake, die mooi gesmolten was en ook een echt Griekse deegdessert: Bougatsa. Compleet met een romige crème, kaneel en een flinke dosis poedersuiker.

Vanwege de ‘try-out’ is de kaart nog niet definitief en zal verder worden geperfectioneerd voor de grand opening straks, maar wat ons betreft mogen de gerechtjes die wij hebben gegeten absoluut terug komen hierop!

Cocktails

De cocktails bij The Gyros Club zijn even instawaardig als het interieur. Er is veel keuze en de barman kan ook buiten de kaart om jouw favoriet voor je maken. De cocktails worden geserveerd in bijzondere glazen met mooie garnering en een aantal van de cocktails zijn een echte show an sich. Die worden namelijk naar de tafel gebracht onder een glazen stolp vol met rook en wanneer de stolp eraf wordt komt de aromatische rook vrij en verschijnt langzaam de mooie cocktail creatie. De rook blijft nog even rond de tafel hangen, dus dat geeft een extra dimensie aan het diner. Vooralsnog staat de barman beneden zijn creaties te bereiden, maar straks komt hij boven achter de roze bar te staan en kun je dit spektakel dus mooi vanaf je tafel aanschouwen.

The Gyros Club in Den Haag

Gyros

En uiteraard doet The Gyros Club de naam eer aan door ook een grote variëteit aan gyrosgerechten te bieden. Terwijl je op de bovenverdieping vooral wat uitgebreider kunt dineren, kun je beneden tussen al het groen genieten van de verschillende gyrosspecialiteiten. Uiteraard konden wij het restaurant niet verlaten zonder ook daar iets van te proeven. Dus kregen we een gezonde variant van het populaire gerecht voorgeschoteld. Kipgyros op een gezonde pita, met salade, kaas en mais en saus. Lekker en mals en net even anders dan een standaard ‘snelle hap’ die gyros meestal is.

Al met al hadden we een geslaagde avond dus en we kijken uit naar de definitieve kaart en de ‘echte’ opening. Dan komen we snel weer langs!

The Gyros Club

Grote Markt 1

Den Haag

Lees ook: Lunchen in Den Haag, de beste sushi van Den Haag en borrelen in Den Haag.