Restaurant Vondelpark 3 introduceert Keto style menu

Restaurant Vondelpark 3 introduceert Keto-style menu

Vondelpark3 ligt aan de rand van het bekendste park van Amsterdam. Het prachtige monumentale pand is niet te missen als je aan de Oostkant van het park bent. Met haar statige bordes is het een echte eyecatcher. In de zomer heeft het restaurant een heel ruim terras en het is dan ook een van de mooiste terrassen van Amsterdam als je het mij vraagt.

Restaurant Vondelpark 3 introduceert Keto-style menuMet een mix van toeristen en Amsterdammers is het altijd levendig op deze plek. Het terras biedt zo veel mogelijkheden dat er altijd wel een tafeltje te vinden is. Daarnaast is het ook mogelijk om voor lunch of diner buiten te reserveren. En dat is redelijk uniek.

De dinerkaart is recent compleet vernieuwd. Het menu is geïnspireerd op de nieuwe Keto lifestyle. Hierbij eet je weinig koolhydraten en schakelt je lichaam over op vetverbranding in plaats van verbranden van suikers. Het is geen lifestyle die ik nastreef maar ik ben wel benieuwd hoe ze dit vorm geven bij Vondelpark3.

Restaurant Vondelpark 3 introduceert Keto-style menuWe bestellen een lekker flesje frisse Provence Rosé van MIP en bestuderen de kaart. Hierop staat duidelijk aangeduid hoeveel koolhydraten, vezels, eiwitten en vet er in ieder gerecht zit.

We nemen als voorgerecht de tonijntartaar met avocado crème & wasabi mayonaise en de tataki van dungesneden entrecote met wakamé komkommersalade ponzusaus & gembercashew crème. Lekkere frisse gerechten die je prima met elkaar kunt delen.

Restaurant Vondelpark 3 introduceert Keto-style menuOok de hoofdgerechten zijn to share. Ondanks de extreem warme zomeravond kiezen we voor de bloemkool curry met kikkererwten, zoete aardappel, kokosmelk en een cashewnotencrumble. Daarnaast de eendenborst met hoisinsaus, prei, paksoi en shiitake. Ik ben een liefhebber van alles wat koolhydraten bevat maar ik moet bekennen dat ik ze niet mis bij deze maaltijd. We zijn meer dan voldaan na deze twee gangen. Hoe verleidelijk de crème brulée en de shocking choco desserts er ook uit zien laten we die aan ons voorbij gaan.

Kitchen & Bar Vondelpark3

Vondelpark 3

1071 AA Amsterdam

Lees ook: Terrassen in Amsterdam, dineren in de avondzon en restaurants in de Jordaan.