De leukste terrassen in Rotterdam

De leukste terrassen in Rotterdam

De leukste terrassen van Rotterdam vind je in dit lijstje! Van nieuwe terrassen tot gouwe ouwe, ze staan allemaal in dit lijstje. Check hier onze favoriete terrasen in Rotterdam: 

21 Pinchos   

Sangria op de Kaap met spaanse hapjes in het nieuwe gerenoveerde monumentale loodsencomplex `Fenix 1’. Hier zit je aan de kade en heb je dus prachtig uitzicht op Rotterdam vanuit je terrasstoel. Voordat je gaat zitten in de zon, vergeet dan niet eerst een paar overheerlijke Pinchos uit te zoeken die uitgestald staan op de bar.

Wijnbar Mendoza Rotterdam

Foto credits: Wijnbar Mendoza

Mendoza

Wijnbar Menodza in Hilligersberg heeft een van de fijnste terrassen van Rotterdam. Je kunt hier heerlijk in het zonnetje genieten van een goed glas Argentijnse wijn. Een fijne ambiance, lekker eten en goede wijn. Wat wil je nog meer?

Matelief

Met een zonnig terras op het zuiden, is het goed toeven bij Matelief. Het terras ligt direct aan het water van de Oude Haven én heeft een top uitzicht, de ideale plek om een middag op het terras te hangen. Het splinternieuwe interieur kenmerkt zich door de warme kleuren, comfortabele zithoeken en het lichte hout van de bar.

Terrassen in Rotterdam
Matelief

A la Plancha

Yesss! Gelukkig is pop-up restaurant A la plancha dit jaar weer van de partij. Dit keer vind je dit toffe concept aan het Rotterdamse Noordereiland. Naast een culinaire invulling zoals je van ze gewend bent wordt je ook getrakteerd op kunst, cultuur en muziek.

Biergarten

Een super populaire spot voor jongeren en vooral leuk om op vrijdag of zaterdag te gaan borrelen De naam zegt het al: hier veel bier, bier en nog eens bier. Een absolute top plek voor een gezellige borrel.

Brasserie nieuw Noord

Een typische brasserie met Franse elegantie, maar met een robuust Rotterdams tintje in het oude Noorden. De wijnen zijn er heerlijk, de kaart is prima en het interieur is écht zoals een Franse brasserie eruit zou zien in de jaren dertig! En wil je zonnestralen opvangen, ga dan op het (hoek) terras zitten voor het kneuterige buurt gevoel onder de luifels en geniet van alles wat voorbij komt in de straat. Een voordeel van de hoek is dat je meekan draaien met de zon tot hij ondergaat!

Op het Dak

Ga je liever in de ochtend of vroege middag het terras op om de eerste zonnestralen op te vangen in alle rust, ga dan hoog het dak op! (20 meter in de lucht.) Hier geniet van uitzicht òp deze mooie stad èn van al het groens om je heen.  Op deze dak akker van het Schieblock laten de honingbijen die om je heen zoemen, je weg sukkelen naar je zomerse dutje. Op het Dak serveert verse gerechten uit de stadtuin, ook nog eens leuk om te weten toch?!

De leukste terrassen in Rotterdam

De Tuin 

Dit terras aan de Kralingse plas is al jaren ongekend populair. Hier zit je heerlijk aan de plas en heb je ook hier mooi uitzicht over de skyline. We noemden De Tuin ook in ons lijstje met de leukste groene borrelplekken en terrassen in Rotterdam.

Hotel New York 

Dit terras is natuurlijk super bekend, maar het uitzicht blijft fantastisch. Hier zit je daarom wel een beetje tussen de toeristen maar wat maakt het uit als je zo’n fijne plek hebt met mooi uitzicht over de Nieuwe Maas. Een aanrader hier is het plateau Fruit de Mer met een goed glas witte wijn. En als het koud wordt kun je de avond voortzetten in de undergroud bar. Ook een super leuk plek.

De leukste terrassen in Rotterdam
Hotel New York

Dudok in het Park

Dudok in het Park is gevestigd in een rijksmonument uit 1750, aan de rand van het park midden in de stad met uitzicht op de Euromast. Wil je voor het echte parkgevoel liever laag aan de grond tussen de Rotterdamse grassprietjes op een kleedje, dan kan je bij Dudok ook een rijk gevulde picknickmandje bestellen. Neem je zonnehoed maar mee en geniet van dat wijntje met lekkers! Enne, vergeet je niet je kleedje mee te nemen en een goed boek!

De Gele Kanarie

Zin om in de kleuren van de zon mee te vliegen met de Gele Kanarie naar het bier en spijsparadijs op het grote terras op het plein? Denk het wel hé?! Want wat is lekkerder om tijdens een warme zomerse dag te genieten van een koud biertje of zoals het in Rotterdam ook wel genoemd wordt, een Gele Kanarie! In dit `vertier paradijs’ hebben ze in de kelder een brouwerij waar ze eigen bieren brouwen. Omdat de Gele Kanarie ook een zangvogel is, mag daarom levende muziek in deze kooi niet ontbreken. Hier is het altijd gezellig, met of zonder muziek vinden wij!

Wijnbar het Eigendom

Aan de Witte de Withstraat zit een van de beste wijnbars van Rotterdam. Ze zijn zelfs wel eens uitgeroepen tot beste wijnbar van Nederland. Hier kun je in de middag heerlijk in het zonnetje borrelen. Goed glas wijn met een kaasplankje erbij en je kunt hier uren blijven zitten. Is er geen plek? Check dan dit andere lijstje met terrassen in Rotterdam.

Lees ook: de beste sushi van Rotterdam, brunch in Rotterdam en de beste ijssalons van Rotterdam.