Terrassen in Rotterdam

Het terrasseizoen is eindelijk echt van start gegaan. Wat worden we daar blij van! Maar waar zit je nu op het fijnste terras in Rotterdam? Deze stad heeft echt keuze genoeg maar wij delen onze favorieten terrassen in Rotterdam.

Café Thoms – Een relaxt terras in het timmerhuis aan de bruisende Meent, waar altijd iets te zien is. Je zit hier s’middag heerlijk in de zon. Bij Thoms zijn de stoofbitterballen met bietenmosterd trouwens echt een aanrader.

Biergarten – Een super populaire spot voor jongeren en vooral leuk om op vrijdag of zaterdag te gaan borrelen, de naam zegt het al: hier veel bier, bier en nog eens bier. Een absolute top plek voor een gezellige borrel.

Terrassen in Rotterdam
Foto credits: Biergarten

Prachtig – Gelegen aan de voet van de Erasmusbrug met zicht op de Kop van Zuid een heerlijke plek om aan het water te zitten. Ze wonnen een paar jaar geleden niet voor niets de prijs voor het beste terras van Rotterdam. Check ook vooral de industriële styling, super mooi.

Bazar – Met al haar vrolijke kleuren al jaren een begrip aan de Witte de With. Net als het interieur heft ook het terras alle kleuren van de regenboog. Maar wat belangrijker is, het is super ruim dus je hebt al snel een plekje en ze hebben veel tafels in de zon maar ook in de schaduw voor de dagen dat het eigenlijk gewoon te warm is. Dus hier zit je eigenlijk altijd goed.

Terrassen in Rotterdam

HMB – Een van de fijnste restaurants van Rotterdam geschreven we hier al eerder. En wat denk je? Ze hebben dus ook een heel fijn terras. Heerlijk eten, goede wijn, een fijn terras en prachtig uitzicht. Wat wil je nog meer?

De Tuin – Dit terras aan de Kralingse plas is al jaren ongekend populair. Hier zit je heerlijk aan de plas en heb je ook hier mooi uitzicht over de skyline.

Hotel New York – Dit is natuurlijk super bekend, maar het uitzicht blijft fantastisch. Hier zit je daarom wel een beetje tussen de toeristen maar wat maakt het uit als je zo’n fijne plek hebt met mooi uitzicht over de Nieuwe Maas. Een aanrader hier is het plateau Fruit de Mer met een goed glas witte wijn. En als het koud wordt kun je de avond voortzetten in de undergroud bar. Ook een super leuk plek.

Terrassen in Rotterdam
Foto credits: Hotel New York

NHOW Rotterdam – Dit hippe NH hotel heeft dus ook een heel fijn terras. Bij dit design hotel zit je zeer stylish met weids uitzicht over de stad. Lekkere lunch en goed glas wijn erbij en niets meer aan doen.

LUX – Een klassieker. In dit Italiaanse restaurant kun je uitgebreid tafelen en bij mooi weer dus in de fijne binnentuin. Op een warme dag voelt dat als een mini break in eigen stad.

Fenix Food Factory – Zeer laagdrempeling en vooral relaxed. In de loods scoor je lekkere lokale producten, voor thuis, maar je kan ook een borrelplank samen laten stellen, waarna je neer strijktop het fijne terras op de Kaap. Het bijzondere aan deze locaties is het bier van de Kaapse Brouwers, een echter Rotterdamse brouwerij die in een korte tijd zeer populair is geworden. De keuze uit de verschillende bieren is dan ook uitzonderlijk groot.

Terrassen in Rotterdam
Foto credits: SS Rotterdam

SS Rotterdam – Op een cruiseschip en een unieke locatie. Daarom leuk om een keer te proberen ondanks dat het wel een beetje toeristisch is. Je moet er gewoon een keertje geweest zijn. Hier lunch en borrel je op het Lido dek aan het zwembad. Tijdens de echte warme dagen kun je ook nog even afkoelen in het zwembad.

Staat jouw favoriete terras er niet bij? Laat ons dan weten wat jouw favoriete terrassen in Rotterdam zijn en waarom. Mail: Info@thecitizen.nl

Wil je na het terrashangen ook een lekker hapje eten in Rotterdam? Check dan onze lijst met de leukste restaurants in Rotterdam of brunchen in Rotterdam.

Lees ook: Rolph’s Deli by HMB of The Millen in Rotterdam.