In Rotterdam borrelen en chillen te midden van een groene oase

In de natuur komen we tot rust en planten en bloemen hebben een goede invloed op de mens. In Rotterdam vind je dan ook tal van fijne plekjes om te borrelen te midden van een goede oase. Van dakterras tot park, er zijn veel mooie verstopte groene plekjes. Dit zijn onze tips om onringd door groen te borrelen of chillen :

De Kok en de tuinman

Dit onbekende plekje waar je even kunt bijtanken, geven we eigenlijk niet zo graag weg omdat we er zelf heel graag zitten. Deze tuin van de oude huishoudschool zit verscholen in een wijk waar je tot rust kunt komen en genieten van o.a. zelfgemaakte taartjes door Ceciel die vers uit de oven schuiven. Daarnaast hebben ze eerlijke gerechten met ingrediënten uit de tuin van Anna. Zij geloven in de kracht en het belang van duurzaamheid. Daarom heeft deze tuin een eigen ecosysteem en fladderen er vlinders, vogels en zwemmen er vissen. Niet alleen de tuin is mooi maar net zo mooi is de keuken, het pand èn vintage sfeer van het restaurant.

In Rotterdam borrelen en chillen te midden van een groene oase

Op het Dak

Ga je liever in de ochtend of vroege middag het terras op om de eerste zonnestralen op te vangen in alle rust, ga dan hoog het dak op! (20 meter in de lucht.) Hier geniet van uitzicht op de stad èn van al het groens om je heen.  Op deze dak akker van het Schieblock laten de honingbijen die om je heen zoemen, je weg sukkelen naar een zomers dutje. Op het Dak serveert verse gerechten uit de stadtuin, ook nog eens leuk om te weten toch?!

Weelde

Veilige vakanties en grootschalige feesten zitten er voorlopig even niet in.  Maar met twee hectare oppervlakte en het grootste terras van Rotterdam heeft Weelde alle mogelijkheden om er toch een onvergetelijke zomer van te maken! Het land van Weelde wordt opgedeeld in verschillende regio’s met ieder zijn eigen looks, eigen regels en eigen programma. De regio´s worden één voor één toegankelijk gemaakt voor het publiek. Dit betekent dat Weelde de hele zomer steeds nieuwe ervaringen biedt. Samen met lunchkantine De Zure Bom, restaurant Kumzits, wijnbar Cult & het Poolcafé gaan zij iets magisch neerzetten.  Zo is er een zandbar, stadsstrand  tussen de havens of wandel je tussen de tuinen van Weelde.

In Rotterdam borrelen en chillen te midden van een groene oase
Fotocredits: Op het Dak

Dudok in het Park

Dudok in het Park is gevestigd in een rijksmonument uit 1750, aan de rand van het park midden in de stad met uitzicht op de Euromast. Wil je voor het echte parkgevoel liever laag aan de grond tussen de Rotterdamse grassprietjes op een kleedje, dan kan je bij Dudok ook een rijk gevulde picknickmandje bestellen. Neem je zonnehoed maar mee en geniet van dat wijntje met lekkers! Enne, vergeet niet je kleedje mee te nemen en een goed boek!

Woodz

Na een wandeling met het gezin in het Kralingse bos neerploffen op èèn van de heerlijke stoelen met plaids, velletjes of fluffy kussens bij Woodz om uit te rusten met een overheerlijke mega tosti omdat je deze wel had verdiend. Geen grote trek? Ook voor een borrel met fingerfood kan je er terecht.

In Rotterdam borrelen en chillen te midden van een groene oase

Parquit Parkcafé

Wat waren wij blij toen een aantal jaren geleden, ein-de-lijk een park café werd geopend in èèn van de mooiste stadsparken van Nederland. Dit geeft je het gevoel even in Frankrijk te zijn, waar s`avonds een slinger aan lampjes branden naar het koetshuis toe en waar je overdag kan luieren met een boek in een ligstoel terwijl de kinderen spelen op het gras. Ook ideaal is dat zij je drankje kunnen bestellen bij de `picknick take-away’ truck. Vervolgens kunnen je kids een houten vlaggetje met nummer naast je ligstoel prikken, zodat de bediening je bestelling komt uitserveren. Luxe toch?!

Vroesenpaviljoen

Het Vroesenpaviljoen is je favoriete hang-out midden in het Vroesenpark. Een plek om elke dag lekker te eten, elkaar te ontmoeten of weg te dromen met een kop koffie.  Wij komen er graag voor de bitterballen van oesterzwam met een koud biertje of een pizza met een glas wijn aan een picknicktafel na een wandeling met de hond of een lesje yoga in het park.

In Rotterdam borrelen en chillen te midden van een groene oase
Foto credits: Garden of Bird

Garden of Bird

Populair plekje onder de jongeren op een indrukwekkende stadse locatie langs het spoor van grote broer Bird. Waar film, beeldende kunst, poetry, performance samenkomt kan je in de zomer terecht bij toevluchtsoord Garden of Bird. Hier nestel je jezelf heel comfy in een loungestoel met een speciaal biertje en bestel je lekkers zoals een pizza uit de houtoven.

In Rotterdam borrelen en chillen te midden van een groene oase
De Tuin

De Tuin 

Dit terras aan de Kralingse plas is al jaren ongekend populair. De Tuin is vanwege haar waanzinnige ligging één van de mooiste plekjes in Rotterdam. Aan de rand van het prachtige Kralingse bos en direct gelegen aan de minstens zo mooie Kralingse plas. Een plek om na een rondje plas te hebben hardgelopen, te eindigen met een goed glas wijn aan het water.

In Rotterdam borrelen en chillen te midden van een groene oase
Foto credits: De Maaltuin

De Maaltuin

De Maaltuin is een pop-up restaurant dat sinds 2016 zo nu en dan opent op bijzondere plekken. Met De Maaltuin willen zij je op ongedwongen manier kennis laten maken met een bijzondere tuin, een paleis of een verborgen parel. Dit jaar keert de Maaltuin terug naar Trompenburg tuinen & arboretum in Rotterdam.  Zomers dineren met overal om je heen bijzondere planten, bloemen en bomen! Wandel mee tijdens een ontdekkingstocht door de tuin. En leer de bijzondere verhalen van deze oase in de stad kennen. Natuurlijk volgen ze alle RIVM-richtlijnen om een veilige editie neer te zetten. Zo dineer je aan knusse losse tafeltjes met je eigen gezelschap midden in de tuin met een parasol boven je tafeltje.

Lees ook: brunchen in Rotterdam, de beste ijssalons van Rotterdam, sushi eten in Rotterdam of restaurants in Rotterdam.