Artistiek dineren bij De Bajes in Amsterdam

– Dit restaurant is inmiddels gesloten – 

Grenzend aan het Rembrandtplein en de Utrechtsestraat vind je het eerste street art restaurant van Europa. In De Bajes hebben de meest bekende straatartiesten van over de hele wereld hun bijdrage geleverd door verschillende creaties op de muren vast te leggen. In deze creatieve setting kun je goed terecht voor een lunch, cocktails, bar food en een uitgebreid diner. Daarnaast maakt De Bajes ieder weekend plaats voor een DJ, waardoor je na een diner tot in de late uurtjes kunt genieten van goede muziek. Een fijne hotspot dus!

In de keuken van dit ruim opgezette restaurant staat niet zomaar een chef achter de pannen. Zo heeft Niels van Halen de nodige ervaring opgedaan bij sterrenrestaurant De Hoefslag. Bij De Bajes vind je toegankelijke gerechten, zoals Angus beef tartaar, zeebaars met octopus en eendenborst met rilette canapés. Je kunt hier voor € 39,50 genieten van een driegangendiner.

Artistiek dineren bij De Bajes in AmsterdamWij hebben gekozen voor het driegangendiner en trappen af met een eenvoudige maar smaakvolle boerenpaté met gekarameliseerde vijg en krokant brood.

Artistiek dineren bij De Bajes in Amsterdam

Het hoofdgerecht bestaat uit een kabeljauw rugfilet met kruidencrumble en grote garnalen. Een flinke maaltijd dat erg goed van smaak is. Meer dan voldaan kunnen we het dessert toch niet aan ons voorbij laten gaan en we kiezen voor het gefrituurde karamel zeezout roomijs met gegrilde ananas. Een genot voor de zoetekauwen, echter moet je er snel bij zijn omdat het ijs vrij snel smelt.

Artistiek dineren bij De Bajes in AmsterdamDit hippe restaurant is alleen al dankzij haar centrale locatie niet te missen en is dan ook zeker een hotspot die niet op je lijstje mag ontbreken voor een hapje of een drankje.

De Bajes

Utrechtsestraat 11

1017 VH Amsterdam

Is De Bajes vol? Steek dan de straat over en check of de heren van GUTS nog een tafeltje vrij hebben voor lunch of diner.

Lees ook: Restaurants in Amsterdam Oost, de beste sushi van Amsterdam of Franse restaurants in Amsterdam.