Taste of Amsterdam

Taste of Amsterdam 2019

Het culinaire festival van het jaar: Taste of Amsterdam komt er weer aan! Ook dit jaar zal het Amstelpark tijdelijk worden omgetoverd tot een begeerde culinaire tempel. Van vrijdag 31 mei tot en met maandag 3 juni kan je je hier helemaal onderdompelen in alles wat je lief is.

Dat het jaar na het 10de jubileum niet saai wordt is nu al gegarandeerd. Speciaal voor deze 11de editie heeft Taste met Hoofdsponsor NEFF een nieuw concept ontwikkeld. Een Chef’s table 2.0. Het moet dé Chef’s table onder de Chef’s tables worden. Elke sessie schuiven er 30 geluksvogels aan om de meest verfijnde gerechten te proeven. Dit wordt echt een spektakel en dat kan uiteraard niet zonder Chef French Cuisine: Alain Caron. En hij komt in goed gezelschap want er is 1 diner waarbij hij samen met college chefs kookt die in total goed zijn voor maar liefst 10 sterren.  Een unicum in de Nederlandse culinaire festival scene. Check deze link om de line-up the checken en je tickets te bemachtigen voor deze speciale chef’s table.

Taste of Amsterdam 2019

Wat op valt aan Taste of Amsterdam is dat het zich in de afgelopen jaren steeds meer heeft weten te meten met andere culinaire hoofdsteden. Want laten we wel wezen, Taste festivals worden in 24 steden georganiseerd, en daar staan niet de minste namen tussen. London, Sydney, Melbourne, Kaapstad, Milaan, Parijs en ga zo maar door.

Dat sterrenrestaurants in Amsterdam in de laatste 10 jaar als paddenstoelen uit de grond komen poppen is hier ook weer een bewijs van. Amsterdam floreert als culinaire bestemming in Europe. Een dergelijk prestigieus nieuw concept is daarmee ook een mooi visitekaartje voor Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Topchefs uit het buitenland ook graag te gast zijn tijdens dit hoofdstedelijk event.

Taste of Amsterdam 2019Naast nieuwe concepten gaat Taste ook mee met zijn tijd. Uiteraard zullen we ons zelf weer onder kunnen dompelen tijdens de proeverijen, masterclasses, kookworkshops en delicatessemarkten. Maar belangrijke onderwerpen als toekomst en welzijn worden ook niet geschuwd. Zo wordt er tijdens het gehele festival alleen gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare disposables en wordt er extra aandacht besteed aan de afval verwerking “back of house”.

Tijdens de vele workshops en masterclasses zullen de nieuwste innovaties zich, vermoedelijk, ook meer richten op het consuminderen. Optimaal genieten van alles wat er te bieden is, maar met minder belasting voor het milieu en een diervriendelijker welzijn. Kortom, er zal ook deze editie weer genoeg te proeven, inspireren en beleven te zijn! En jij kan er bij zijn.

Win kaarten voor Taste of Amsterdam 2019 (winactie gesloten)

The Citizen mag speciaal voor deze editie 3 x 2 toegangkaarten weggeven voor dit unieke event! De kaarten zullen worden verloot onder onze lezers! Meedoen kan door onze Facebookpagina te liken en The Citizen op Instagram te volgen. Laat in de comment op de Taste of Amsterdam post op een van de socials weten met wie jij graag naar het event wil en dan maak je automatisch kans op de kaarten.

Zie je bij Taste of Amsterdam in het Amstelpark Amsterdam!

Lees ook: De leukste restaurants van de Jordaan of de beste sushi van Amsterdam.