Teppanyaki Restaurant Sazanka in Hotel Okura Amsterdam

Teppanyaki Restaurant Sazanka in Hotel Okura Amsterdam

In Hotel Okura Amsterdam heb ik al meerdere culinaire avonden beleefd. Van het geweldige Ciel Bleu** tot de sushi van Yamazato en shared dining bij Serre. Om het rijtje af te maken schoof ik onlangs aan bij Teppanyaki Restaurant Sazanka. Bij dit restaurant geniet je in een casual setting van heerlijke gerechten die voor je ogen worden bereid door één van de vakkundige Japanse chefs.

De teppan-tafels bieden ruimte voor meerdere (kleine) gezelschappen en dat geeft een prettige sfeer. Nadat we worden voorzien van een glas champagne, wordt de menukaart toegereikt door een Japanse serveerster in traditionele kimono. Het menu biedt keuze uit à la carte en twee menu’s variërend van 5 tot 6 gangen. We kiezen voor het zesgangendiner.

Teppanyaki Restaurant Sazanka in Hotel Okura Amsterdam

De tafel wordt vergezeld door één van de chefs om van start te gaan met het eerste gerecht. Terwijl hij de coquilles op een behendige manier bereidt, loopt ons het water al in de mond. De coquilles worden geserveerd met ponzuboter en drie soorten zeewier. In combinatie met een glas Chenin Blanc is het een aangename start.

We vervolgen de avond met Lam Saikyou Yaki. De chef heeft de lam eerst gegrild en daarna gerookt op beukenhout. Dit geeft een fijne rokerige smaak aan de perfect gegaarde lam, die erg goed samengaat met de saus van gember en miso.

Teppanyaki Restaurant Sazanka in Hotel Okura AmsterdamNadat we hebben genoten van de tonijn tataki, krijgen we de crème de la crème van de runderen geserveerd. Japans Wagyu rundvlees dat op dezelfde manier wordt bereid als de tonijn; kort gebakken op de hete bakplaat. Met een glas Amarone ernaast is dit een schot in de roos.

Teppanyaki Restaurant Sazanka in Hotel Okura Amsterdam

In tegenstelling tot het traditionele naastgelegen Yamazato Restaurant, is de teppanyaki-keuken geïnspireerd op de Westerse cultuur. Zo draait de traditionele keuken voornamelijk om vis in zijn puurste vorm, terwijl de hoofdrol bij teppanyaki is weggelegd voor vleesgerechten. Het kan dan ook niet anders dan dat het hoofdgerecht uit drie soorten rundvlees bestaat. We krijgen Japanse Wagyu ossenhaas, Japanse Wagyu lendebiefstuk en US Black Angus ossenhaas met gebakken knoflookrijst, Japanse zoete aardappel, seizoensgroenten en misosoep geserveerd. Het vlees smelt werkelijk in mijn mond en prikkelt al mijn zintuigen.

Teppanyaki Restaurant Sazanka in Hotel Okura AmsterdamDe avond wordt afgesloten met een chocoladebrownie met yuzu-ijs en citrusfruit in combinatie met een dessert-sake. Meer dan voldaan kijken we terug op een heerlijke avond boordevol interactie en smakelijke gerechten.

Teppanyaki Restaurant Sazanka

Ferdinand Bolstraat 333

1072 LH Amsterdam

Lees ook: De beste sushi van Amsterdam, restaurants in de Jordaan en restaurants in Amsterdam Oost.