De Franse keuken op zijn best bij Café Caron in Amsterdam

De Franse keuken op zijn best bij Café Caron in Amsterdam

Café Caron is het restaurant van chef Alain Caron en zijn twee zonen David en Tom in de Amsterdamse Pijp. Alain is een bekende Franse chef en is bij het grote publiek bekend van tv-programma’s en zijn kookboek De Bijbel van de Franse Keuken.

Bij Café Caron natuurlijk louter Franse gerechten op de kaart. Het informele restaurant heeft een huiselijke sfeer. Je ziet er houten tafels en stoelen en zo hier en daar wat items die waarschijnlijk van de broquante afkomstig zijn. Een leuke tegenhanger van de hippe moderne restaurants in Amsterdam.

Franse restaurants in Amsterdam
Foto credits: Café Caron

We starten ons diner met een glas Blanquette de Limoux en een kleine amuse van radijsjes met een dip van zeekraalpesto. De kaart wisselt wekelijks en biedt een beperkte keuze uit voor-, hoofd- en nagerechten. Daarnaast is er nog een optie om het menu van de dag te nemen. Eigenlijk klinken alle gerechten lekker dus ondanks de kleine kaart is het nog steeds lastig kiezen. Qua wijnen is de keuze hier wel zeer uitgebreid. Naast de toegankelijke wijnkaart met schappelijke prijzen is daar het rode boekje. Hierin staan de bijzondere en lees duurdere wijnen. Mooie appellations en chateaus zijn hierin terug te vinden als je flink wil uitpakken.

De Franse keuken op zijn best bij Café Caron in Amsterdam

We nemen het 3-gangenmenu en krijgen eerst een gerecht van gepofte en gerookte bietjes met thymmayonaise en Reypenear. De eerste gang werd zo snel geserveerd dat we nog niet klaar waren met ons aperitief. Halverwege het gerecht vraagt de ober nog of we dat glas Sauvignon Blanc bij het gerecht willen maar dat is helaas te laat.

De Franse keuken op zijn best bij Café Caron in AmsterdamGelukkig is het glas Barbera uit Piemonte dat we voor het hoofdgerecht bestellen erg lekker en zijn we de gemiste Sauvignon snel vergeten. De Coquelet Café Caron is perfect gebraden. Ouderwets lekker en doet denken aan vroeger. Vaak maakte mijn oma precies zo’n heerlijk kippetje uit de oven. Lekker met je handen eten en flink kluiven. In ons geval met frietjes en salade, bij Caron ietsje luxer met mousseline, savooiekool en beurre noisette. Dat een top gerecht niet moeilijk hoeft te zijn wordt hier bewezen. Voor dit kippetje komen we heel graag terug.

De Franse keuken op zijn best bij Café Caron in AmsterdamHet menu wordt afgesloten met een huisgemaakte Tarte tatin met crème fraîche ijs en rozemarijn. Wederom simplicity. Deze wereldberoemde ronde taart wordt doorgaans in een punt gereserveerd, hier is de presentatie wat anders maar dat maakt hem niet minder smaakvol. Of hij nu met appel, peer of perzik wordt gemaakt. Voor een lauwwarme tarte tatin kun je me wakker maken.

Café Caron

Frans Halsstraat 28H

1072 BS Amsterdam

Lees ook: Franse Restaurants in Amsterdam, Brasserie Carstens, Maris Piper en Winehouse SOMM.