Le Coeur Bistrothèque in de negen straatjes

Le Coeur Bistrothèque in de negen straatjes

Sinds een paar maanden vind je Le Coeur Bistrothèque aan de Hartenstraat in de Negen straatjes. Een van de leukste plekjes van de stad als je het mij vraagt. Je kunt er super leuk shoppen, eindeloos rondstruinen en ook voor de horeca zit je hier goed. Bekende restaurants in dit district zijn Bussia, Libertine, Nooch, Jansz. en het schattige Pluk.

Le Coeur Bistrothèque in de negen straatjesAan dit gezellige lijstje kunnen we nu dus Le Coeur toevoegen in de Hartenstraat. Zoals de naam al doet vermoeden is de stijl hier Frans. Le Coeur is namelijk Frans voor hart, ongetwijfeld vernoemd naar de straat.

Bij binnenkomst worden we hartelijk welkom geheten door de gastvrouw die in de typische Bretonse blauwwitte streeptop is gekleed. Op de kaart prijken vooral typische Franse gerechten. Van Bouillabaisse of steak tartare tot salade Niçoise en Crème brulée. Keuze genoeg dus. De halve kreeft en de Côte de Boeuf (hier kun je me voor wakker maken) zien er verleidelijk uit maar ik besluit om die voor een keer links te laten liggen. De terrine van lapin (konijn) is namelijk echt eens iets anders. Mijn tafelgenote start met een half dozijn oesters. Na een heerlijk glas Laurent Perrier Rosé als aperitief gaan we over op wit. La Croix Gratiot Picpoul de Pinet bij de oesters en Domaine de Bordes Louvre Cotes de Gascogne bij de terrine. Een goed begin.

Le Coeur Bistrothèque in de negen straatjesLe Coeur is een samenwerking tussen Martijn van der Krogt en Robert Braam. De laatste is ook eigenaar van wijnbar Bubbles & Wines en Atelier du Champagne in de Nes. Met zo veel kennis kan het haast niet anders dan dat de wijnkaart goed is bij dit restaurant. Keuze is er in ieder geval genoeg en er worden louter Franse wijnen geschonken die goed passen bij deze cuisine.

Le Coeur Bistrothèque in de negen straatjesOnze hoofdgerechten zijn Franser dan Frans. De salade Niçoise is precies zoals ik hem graag zie; met super verse gegrilde Albacore tonijn, haricot verts, en klein aardappeltjes. Ik neem zelf de Cuisse de canard confit met zuurkool en pommes Dauphine. Dit kan ik iedere dag wel eten, dit is heerlijk comfort food. Beide gerechten zijn echt super goed met wederom een goede wine pairing.

Le Coeur Bistrothèque in de negen straatjes

Als de dessertkaart wordt aangereikt ben ik even in twijfel. We zijn na alle royale gerechten eigenlijk al voldaan. De nieuwsgierigheid wint het echter en op aanraden van de sympathieke gastvrouw gaan we voor de crêpes Suzette en Feuilleté aux pommes glace Malaga. Goddelijke nagerechten! Ik vraag me alleen af waarom er voor Malaga ijs wordt gekozen bij een Frans restaurant. Maar ach, lekker is het zeker.

Le Coeur Bistrothèque in de negen straatjesAls je van de Franse keuken houdt kun je echt met een gerust hart gaan lunchen of dineren bij Le Coeur. Het is overigens ook een leuke plek om tijdens je shoppingspree in de Negen straatjes een stop te maken voor een kopje koffie of een goed glas wijn.

Le Coeur Bistrothèque

Hartenstraat 24

Amsterdam

Lees ook: Bodon La grande Brasserie, Restaurant Sinne, restaurants in Westerpark of de beste sushi restaurants in Amsterdam.