Micha Tsumura X Joris Bijdendijk bij RIJKS

Micha Tsumura X Joris Bijdendijk bij RIJKS

In tegenstelling tot de locatie doet vermoeden is RIJKS allesbehalve statisch. Naast het Geitenbok diner wat komend weekend tijdens Pasen geserveerd wordt staat er ook weer een event met een bijzondere gast chef op stapel.

Dit keer de uit Lima afkomstige Micha Tsumura. De huidige nummer 8 van de wereld en nummer 1 van Zuid-Amerika. Kortom het beloofd weer een spectaculaire samenwerking te worden!

Tsumura werd al jong door zijn vader aangemoedigd om van zijn liefde voor eten en eten bereiden zijn beroep te maken. Dat zijn passie ver gaat blijkt wel uit zijn CV. Na zijn studie in de VS ging hij eerst naar Japan om terug te gaan naar de basis van de NIKKEI keuken. Deze keuken die in Peru per ongeluk is ontstaan is doordat Japanse immigranten hun vertrouwde smaken combineerde met de Peruaanse keuken. Het resultaat, een nieuwe keuken, met bijzonder lekkere smaken.

RIJKS

 

In Japan begon Micha onder aan de ladder als afwasser, waarna hij uiteindelijk die bijna onmogelijke Japanse snijtechnieken aanleerde, rijst leerde koken en sushi. Deze grondige manier van zijn eigen culinaire keuken bestuderen is ook het stuk waarin Chef Tsumura en Joris Bijdendijk elkaar goed kunnen vinden. Joris staat bekend om zijn liefde voor de Hollandse keuken en schuwt hierin ook niet tot het uiterste te gaan. Chef Tsumura laat zich inspireren door “zijn” land; Peruaanse landschap, de mensen en de vele ingrediënten die het land rijk is. De naam van zijn restaurant MAIDO is daarentegen een verwijzing naar zijn Japanse roots. Het betekent “Welkom”.

Met deze samenwerking breidt het illustere rijtje van gast chefs zich rap uit. Chefs als Margot Janse (The Tasting Room/Le Quartier Français, Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens, Montpellier, Frankrijk), André Chang (André, Singapore & Raw, Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Yotam Ottolenghi (Nopi, London), Nick Bril (The Jane, Antwerpen), Virgilio Martinez (Central, Lima), Fergus Henderson (St. John, London), Eelke Plasmeijer (Locavore, Bali), Dan Hunter (Brae, Australie), Kamilla Seidler (Gustu, Bolivia) en Sang Hoon Degeimbre (L’Air dus temps, Belgie) gingen Micha Tsumura voor.

RIJKS
Credits: Rinze Vegelien

Op 9 & 10 April ben je welkom in het RIJKS voor een uniek menu dat tijdens de lunch & diner wordt geserveerd en is samengesteld door deze twee unieke Chefs!

RIJKS
Museumstraat 2
Amsterdam

Check hier de site om een tafel te reserveren.

Lees ook over fine dining bij Bord’Eau met Bas van Kranen, Restaurant 212 of MOS Amsterdam.