Brasserie Bramble. Een stukje Mediterranee aan de Van Baerlestraat

Brasserie Bramble. Een stukje Mediterranee aan de Van Baerlestraat

Het najaar in Amsterdam is goed en zonovergoten begonnen. Des te meer redenen om dat zon en zomerse gevoel langer vast te houden. Vandaar dat wij een kijkje zijn gaan nemen bij de nieuwste restaurant aanwinst rondom het Museumplein; Brasserie Bramble.


Op een steenworp van het Rijksmuseum, Van Gogh, Stedelijk en het Concertgebouw, zijn er op de “vertrouwde” Amsterdamse adresjes niet vaak nieuwkomers die zo sterk beginnen.
Het voormalige Restaurant Bark heeft plaats gemaakt voor een elegante mediterrane Brasserie met de daar bijhorende gastvrijheid.

We worden hartelijk ontvangen door brand-manager Deniz en brasseriemanager “Kostas”. Het feit dat ze zijn naam liefkozend hebben aangepast naar Kostas geeft al aan wat voor een warme familie sfeer er heerst onder het personeel.

We schuiven aan in een van de comfortabele tafels met bankje en hebben zo een fijn overzicht over de hele Brasserie. Bij het aperitief krijgen we brood en grissini geserveerd met een luchtige dip van geitenkaas en compote van diverse bessen. Passend bij de naam van de brasserie en vooral ook verassend als begin.

Brasserie Bramble. Een stukje Mediterranee aan de Van Baerlestraat

De kaart van Bramble bestrijkt de gehele mediterrane, dus van Griekenland naar Spanje, van Portugal naar Turkije en van Kroatië naar Italië. Kortom als je houdt van die ongedwongen gezelligheid, kwalitatieve en smaakvolle gerechten en familiaire sfeer dan ben je hier aan het goede adres.

We proeven een selectie van gerechten; tomaten tartaar met luchtige geitenkaas, carpaccio met appelkappers en Parmezaan. Allen goed op smaak waarbij de natuurlijke zouten en zoeten van de ingrediënten hun werk doen. Favoriet bij de voorgerechten was toch wel de garnalen Saganaki. Een recept afkomstig uit Kostas’ familie. Dikke zoete, sappige garnalen, perfect bereid in een geurige, kruidige tomatensaus met feta als zoute tegenhanger. Alsof het niet beter kon kregen we hier een heerlijke Portugese Loureiro Vinho Verde bij geserveerd. De Saganaki in combinatie met de wijn is een stukje gelukzaligheid waarbij je je echt even op een Grieks eiland waant.

Brasserie Bramble. Een stukje Mediterranee aan de Van Baerlestraat

Dat ze hier ook qua wijnen rekening houden met de gehele mediterrane blijkt bij de hoofdgerechten, waar we een klassieke “schoonheid” afkomstig uit Puglia proeven; Poggia Pasano. In combinatie met de gegrilde rib-eye, zoete aardappel en chimichurri en de Iberico steak met ananas-appelsaus echt een ware vondst. Wellicht niet honderd procent mediterraans, maar wel met de juiste aanvullingen van buitenaf.

Brasserie Bramble. Een stukje Mediterranee aan de Van Baerlestraat

Ook voor de zoete afsluiting wordt er teruggegrepen naar een familiegerecht, wederom zeer smaakvol en bevredigend. Zowel de service als het hele menu zijn als een warme deken om ons heel gevallen.

Brasserie Bramble. Een stukje Mediterranee aan de Van Baerlestraat


Brasserie Bramble is geopend van dinsdag tot en met zondag geopend. Op doordeweekse dagen vanaf aperitvotijd om 16:00 en op weekenddagen vanaf 14:00. Een tafel reserveer je hier.

Lees ook: restaurants in Amsterdam Oost, dineren bij restaurant Gitane of restaurant Van Oost.