De lekkerste dim sum van Amsterdam

Beste DIm Sum van Amsterdam

Dim sum is bij uitstek mijn meest favoriete Chinese snack. Het liefst hap ik wekelijks een paar van die overheerlijke gestoomde of gefrituurde dumplings weg. En omdat wij de minste niet zijn, delen we onze top 6 favoriete dim sum restaurants van Amsterdam maar al te graag met jullie. 

Ron Gastrobar Oriental
Bij deze gastrobar raakte Ron Blaauw geïnspireerd door het verre oosten. Dat vraagt uiteraard ook om de lekkerste dim sum in town. En daar hebben ze een geheim wapen voor, genaamd chef Yang. Dag in dag uit bereidt hij de lekkerste dumplings. Ze komen in 4 verschillende varianten en zijn werkelijk waar allemaal om je vingers bij af te likken. Maar ook de bao buns en de rijstvellen gevuld met rivierkreeft en snoekbaars zijn het proberen meer dan waard.

Beste Dim Sum van Amsterdam
Ron Gastrobar Oriental

HappyHappyJoyJoy
Op deze hippe en hysterische plek ben je aan het juiste adres om lekker te borrelen onder het genot van de Chinese lekkernijen. Op de kaart vind je een flink aanbod aan baos en dumplings die je lekker kunt delen met je tafelgenoten. 

A-fusion
Chinatown op Zeedijk is stiekem een van mijn favo plekjes als we op een vrijdagavond lekker aan het rondslenteren zijn en van hotspot naar hotspot gaan. Met een overweldigend aanbod aan Oosterse restaurants is het soms lastig kiezen. A-fusion is altijd een goed idee. Naast dim sum kun je hier ook terecht voor een shared Bibendum tasting menu. 

Beste DIm Sum van Amsterdam
Dim Sum District

Oriental City 
Dit is misschien wel het restaurant dat het meest geroemd is om zijn Hong Kong style dim sum. Het zit er dan ook altijd stamp en stampvol, dus reserveren is geen overbodige luxe. 

Sea Palace 
Deze tempel op het water heeft alleen al een waanzinnige uitstraling. Dit drijvende restaurant biedt iedere middag heerlijke verse dim sum, precies zoals je in China mag verwachten. 

Boek je nu toch liever een reis naar China om lokaal de lekkerste dumplings te gaan proeven? Check dan de site van Visum Buitenland voor het aanvragen van je visum. Want een goede voorbereiding is het halve werk!

Lees ook over: Aziatische restaurants in Amsterdam, De beste sushi van Amsterdam of Toko’s in Amsterdam