Restaurants in Benalmadena

Restaurants in Benalmadena

In Benalmadena Costa vind je een breed scala aan restaurants. Laat de toeristische en eenvoudige restaurants langs de kustweg gerust links liggen want er zijn meer dan genoeg leuke zaken waar je veel leuker zit en beter kunt eten.

El Mero

In de haven – Puerto Marina – vind je dit goede visrestaurant. Je hebt hier een uitgebreid assortiment en de vis is er kakelvers. Het leukste zit je hier buiten op het terras. Dan heb je uitzicht op de haven en het bijna sprookjesachtige appartementencomplex in Moorse stijl dat aan de overkant ligt. Al is de haven erg toeristisch, bij dit restaurant komen ook de Spanjaarden graag eten dus dat zegt genoeg.

Restaurants in Benalmadena
Yucas

Yucas

Sinds de overdracht van vader op zoon is deze voormalige chiringuito een goed adres als je Internationaal wil eten. Het restaurant bevindt zich aan de kust en is deels tegen de klif opgebouwd. Je hebt hier dus uitzicht op zee. Aanrader hier in de lenguine met almeja’s (venusschelpen). Een glas lekker Albariño of Verdejo erbij en niets meer aan doen.

Restaurants in Benalmadena
Los Remos Lazaro

Restaurante Los Remos Lazaro

Op het strand vind je dit kleine restaurant waar je goed kunt lunchen en dineren. Het is echt een strandrestaurant dus je zit hier op plastic stoelen en aan eenvoudige plastic tafels. Het eten is hier gewoon goed en niet duur. In het weekend grilt “opa” hier sardientjes en zelfs hele dorade op de open houtskool BBQ. Deze gaan als zoete broodjes. Ook dit is een plekje waar de Spanjaarden zelf graag komen.

Restaurants in Benalmadena
Aleysa

Vincci Selección Aleysa

In het boutiquehotel zit een klein restaurant verstopt dat zeker de moeite waard is om te checken. In dit 5 sterrenhotel vind je een oase van rust en is dus een goede escape als je aan alle drukte wil ontsnappen. Rustig lunchen en dineren doe je op het terras met uitzicht op zee.

Restaurants in Benalmadena
Trocadero

Trocadero

Gloedjenieuw is dit restaurant aan de rand van Benalmadena Costa. Met een zeer succesvol restaurant in Marbella is het vast niet lang wachten op de drukte bij deze zaak. Je eet hier gerechten uit de Spaanse keuken zoals paella, gamba’s pil pil en almeja’s.

Als je het oude dorpje Pueblo in de bergen gaat bezoeken dan wil je vast even rondstruinen door de kleine straatjes. Het dorpje is klein en schattig dus zeker de moeite waard om te bezoeken. De restaurants lijken hier regelmatig van eigenaar te wisselen. Voor een culinair hoogstandje daarom nu geen specifieke tips maar voor de charme alleen al is het leuk om hier naartoe te gaan.

Lees ook: Restaurants in Malaga, Rooftopbars in Malaga en Beach Clubs in Marbella.

Restaurants in Benalmadena
Trocadero