Franse restaurants in Amsterdam

Franse restaurants in Amsterdam

De Franse keuken is momenteel populairder dan ooit. Want wie is er eigenlijk niet dol op die klassiekers uit de chique Parijse keuken? Dit zijn de beste Franse restaurants in Amsterdam du moment. Bistrot Neuf

Dit is al jaren een van mijn favoriete restaurants van Amsterdam. Deze romantische pijpenla met haar vele nissen heeft veel weg van een wijnkelder. Het eten is hier heel klassiek en altijd goed. En op die uitgebreide wijnkaart (zelfs 60 wijnen per glas) vind je altijd een wijn waar je heel, heel, erg blij van wordt.

Franse restaurants in Amsterdam
Auberge Jean & Marie

Auberge Jean & Marie

Ook zo’n fijne zaak en een klein beetje familie van Bistrot Neuf. Op de kaart veel klassiekers met o.a. hun bekende kikkerbilletjes. Kies lekker a la carte of laat je verrassen door hun 3- of 4- gangenmenu. Het wijnadvies? Dat kun je overlaten aan hun jonge sommelier Cas Kratz.

The French Connection

In het souterrain onder de oude club Odeon vind je dit knusse restaurant. Op de kaart vind je moderne gerechten die natuurlijk a la carte zijn te bestellen maar je kunt ook gaan voor de Tour de France. In dit geval krijg je een 4,-5,-6,- of 7-gangenmenu wat wordt samengesteld door de chef. Het is zijn allemaal kleine gerechten dus een goed excuus om een hele proeverij te bestellen. Deze zomer kun je trouwens ook met een gezelschap van 6-8 personen ook op een KINboat dineren.

Restaurant Arles

Een sfeervol restaurant met verschillende ruimtes zoals de serre en de cave. Op zomerse dagen zit je hier trouwens heerlijke in de tuin. Chef Numa kookt hier met zijn keukenbrigade zogeheten neo-bistro klassiekers. Franse restaurants in AmsterdamLe Restaurant 

Dit met een Michelinster bekroonde restaurant is al jaren een populair adres voor echte foodies. Begin dit jaar verhuisden ze naar hun nieuwe plek aan de Frans Halsstraat waar ze met nieuwe energie hun restaurant voortzetten. Reden genoeg om nog een keertje langs te gaan.

Café Caron

Een gezellig en heus familierestaurant. De heren Caron (Alain en zijn zoons David en Tom) hebben hier een fijne plek gecreëerd waar jong en oud zich thuis voelt. Zoals ze zelf zeggen “liefde voor goed eten en samenzijn is wat mensen verbindt”. Franse restaurants in AmsterdamWe interviewden sommelier Cas Kratz van Auberge Jean & Marie. Wil je weten welke wijntips Cas ons heeft gegeven? Lees dan hier het hele artikel.

Lees ook onze tips voor private dining in Amsterdam en restaurants in Westerpark.