Miuz Gelato Artigianale. Echt ambachtelijk Italiaans ijs

De beste ijssalons in Amsterdam

Het allerbeste Italiaanse ijs van Amsterdam, en misschien zelfs van Nederland, vind je bij Miuz Gelato Artigianale.

Carlo Petroni heeft namelijk aan de Overtoom, om de hoek van het Vondelpark, een echte Italiaanse gelateria geopend. Iedere dag wordt hier het allerlekkerste Italiaanse ijs bereid dat je je maar kunt voorstellen. Carlo selecteert hiervoor alleen maar top ingrediënten uit Italië of uit de omgeving van Amsterdam. De hazelnoten komen bijvoorbeeld uit Piemonte, de citroenen uit Sorrento en de bloedsinaasappelen uit Sicilië. Het resultaat is overheerlijk ambachtelijk ijs met pure en intense smaken. Dit is gelato om op je gemak te proeven en van te genieten.

Ik heb o.a. de smaken pistache, tiramisu en chocolade geprobeerd. Echt dikke aanraders! Miuz heeft ook caramel, appeltaart en het verrassende burrataijs. Ook het sorbetijs is erg lekker en verfrissend. Mijn favorieten (tot nu toe) zijn de citroensorbet en bloedsinaasappelsorbet. Op en top genieten!

Volgens Italiaans gebruik wordt het ijs bij Miuz Gelato trouwens niet geschept maar gespateld. Je bestelt hier dan ook geen bolletjes ijs, maar geeft simpelweg aan welke smaken je wil proberen.

Dus ijsliefhebbers, haast je naar de oogstrelende gelateria ook om ook een ijsje te scoren. Krijg je echt geen spijt van. Beloofd!

Miuz Gelato Artigianale. Echt ambachtelijk Italiaans ijs

Lees ook: ijssalons in Amsterdam, ijssalons in Rotterdam of de leukste terrassen van Amsterdam.

Miuz Gelato

Overtoom 117

Amsterdam

Miuz Gelato Artigianale. Echt ambachtelijk Italiaans ijs