Five Brothers Fat Champagneria

Yessss….Amsterdam krijgt deze maand een ware Champagneria! Een concept wat in Barcelona al jarenlang een ware hit is. In een klein straatje in de wijk Barcelonetta vind je cava bar Xampaneria. Een piepkleine zaak waar ze met de benen buiten hangen. Het concept? Een eenvoudige zaak, een paar simpele tapas maar vooral heel veel betaalbare en fijne cava. Daarbij een flinke portie gezelligheid en je hebt dus een hit te pakken.

Dit ongekende succes is wilden deze horecaondernemers hier ook naartoe brengen. Dus over een kleine 2 weken opent Five Brothers Fat Champagneria aan de De Clerqstraat in Amsterdam West.

Deze champagneria wordt minder eenvoudig dan haar alter ego in Barcelona. Het belooft een plek te worden waar men lekker kan borrelen met kleine Spaanse gerechtjes. Champagne en cava’s – waaronder de bekende cava “Can Paixano” – zullen absoluut de boventoon voeren maar je kunt hier straks ook terecht voor het betere cocktailwerk.

We moeten nog heel even geduld hebben maar ik kijk met smart uit naar de opening. De timing is perfect want zo midden in de zomer willen we wel een beetje van dat fijne Barça gevoel in Amsterdam. Wij houden je op de hoogte van de definitieve openingsdatum.

Five Brothers Fat Champagneria

De Clerqstraat 56

Amsterdam

Naast deze Champagneria zijn er nog meer leuke zaken waar je heerlijke cava kunt drinken. Check ook Winehouse SOMM eens in Amsterdam West.