Wijnhuis Groot Constantia Zuid-Afrika

Wijnhuis Groot Constantia Zuid-Afrika

Een wijnreis door het gebied rondom Kaapstad in een droom voor iedere wijnliefhebber. Zuid-Afrika is een zeer veelzijdige land en vooral de omgeving rondom Kaapstad is adembenemend mooi. En de wijngebieden in het bijzonder. Het mag zich rekenen tot de mooiste wijngebieden ter wereld. We bezochten een aantal bekende wijnhuizen zoals Groot Constantia en Klein Constantia. Dit waren twee van mijn favoriete bezoekjes in dit wijngebied. Het estate Constantia is eind 17e eeuw opgericht door Nederlander Simon van der Stel. Later werd het gebied opgesplitst in o.a. Groot Constantia en Klein Constantia.

Groot Constantia

Na een bezoek aan Wijnhuis Klein Constantia waar je hier meer over leest gaan we door naar de grote broer van dit huis. Groot Constantia behoorde dus vroeger tot dezelfde estate en doet zijn naam eer aan want het is aanzienlijk groter. Wijnhuis Groot Constantia Zuid-AfrikaJe kunt hier een van de rondleidingen doen inclusief wijnproeverij. Die bekende dessertwijn waar Napoleon zo’n groot fan van was kwam dus uit de vallei Constantia. Groot Constantia produceert haar hedendaagse maar fenomenale versie van “Constantia Wyn”. Onder de naam Grand Constance. Deze heerlijke dessertwijn wordt gemaakt van witte en blauwe muskaatdruiven die 18 maanden in Franse eikenhouten vaten wordt gelagerd. Het resultaat is een amberkleurige wijn die smaakt naar gedroogde abrikozen, honig en karamel.

Na de wijnproeverij is het een goed idee om te lunchen bij het Jonkershuis restaurant of Simon’s Restaurant. Wij hebben bij de laatste gegeten en daar lunch je heel idyllisch met uitzicht over de wijngaard. Heerlijk op je gemak lunchen met een mooi glas wijn. Een perfecte middagbesteding als je het mij vraagt. Hier wil je nooit meer weg.

Wijnhuis Groot Constantia Zuid-Afrika
Restaurant Simon’s

Op de website vind je alle opties voor de wijnproeverij en en rondleiding op het estate. Ze zijn 7 dagen in de week geopen en je kunt hier zonder afspraak naartoe.

Lees ook: Wijnreis door Barolo en wijnhuis Klein Constantia.