Wijnhuis Klein Constantia in Zuid-Afrika

Wijnhuis Klein Constantia in Zuid-Afrika

Een wijnreis door het gebied rondom Kaapstad in een droom voor iedere wijnliefhebber. Zuid-Afrika is een zeer veelzijdige land en vooral de omgeving rondom Kaapstad is adembenemend mooi. En de wijngebieden in het bijzonder. Het mag zich rekenen tot de mooiste wijngebieden ter wereld. We bezochten een aantal bekende wijnhuizen zoals Klein Constantia. Dit was een van mijn favoriete bezoekjes in dit wijngebied. Het estate Constantia is eind 17e eeuw opgericht door Nederlander Simon van der Stel. Later werd het gebied opgesplitst in o.a. Groot Constantia en Klein Constantia.

Klein Constantia

Het gebied Constantia is het oudste wijnhuis van Zuid-Afrika en heeft dus een hele rijke historie. Het huis ligt heel idyllisch, omringd door wijngaarden. Een statige poort geeft toegang tot het landhuis. In de tasting room kun je de verschillende wijnen proeven. En die zijn goed! Het is vooral de Vin de Constance waar ze wereldwijd beroemd door zijn. Een legendarische dessertwijn waar, naar verluid, zelfs Charles Dickens en Napoleon groot fan van waren. Een absolute must dus om deze even te proeven. Wijnhuis Klein Constantia in Zuid-Afrika

Inmiddels heeft Klein Constantia ook een eigen bistro genaamd The Bistro @ Klein Constantia. Een perfecte plek om na de wijnproeverij op je gemak te lunchen met dus de meest geweldige wijnen van het huis.

Lees ook: Op wijnreis door Barolo.