Thuis met de Silveren Spiegel

Thuis met de Silveren Spiegel

In het Kattengat, een smal straatje vlakbij het Centraal Station, vindt je de Silveren Spiegel. Een iets scheefstaand pand naast de Koepelkerk, met van binnen net zo veel karakter als van buiten. Het zeventiende-eeuwse restaurant met een rijke geschiedenis, staat onder leiding van Yves van der Hoff en biedt chic, new Dutch cuisine aan.

Wij haalden afgelopen weekend een At Home Box op en werden vriendelijk geholpen. Men heeft hier echt hart voor hospitality, mooie ingrediënten en kwaliteit. Thuis met de Silveren Spiegel

De box komt inclusief amuses, brood en boter, ingrediënten en bonbons. Aanvullend kunnen bijpassende wijnen worden besteld, wat we absoluut aanraden! Én je kunt een kaasplank erbij nemen.

In de box vind je informatie over het menu en instructies. Op het eerste gezicht lijkt het best wat werk, maar een goede voorbereiding is het halve werk! Eenmaal alles gesorteerd is het enkel een kwestie van de stappen opvolgen en dan staan er zo prachtige gerechten op tafel. Dit kan aan de hand van de instructies, maar je kunt ook de QR-code scannen voor een YouTube video.
We scanden ook nog even de QR-code voor Spotify en gingen met bijpassende muziek aan de slag!

Thuis met de Silveren Spiegel

We startten met de amuses. Een krokante cilinder met ham/prei salade en een Amsterdamse ui met gerookte ossenworst. Vooral de Amsterdamse uienbal was verrassend! Deze knapt in je mond en de gerookte ossenworst kwam goed naar voren.

Thuis met de Silveren Spiegel

Het voorgerecht was gepekelde forel met dille crème, zuurdesemcroutons, verse kruiden, knolselderij en vinaigrette van wei. Een gerecht dat er net zo verfijnd uitziet als dat het smaakt. We dronken hier een glas Weissburgunder Van Volxem bij uit 2018.

Thuis met de Silveren Spiegel

Dan een tussengerecht; een terrine van seizoensgroenten met savora mosterd, gedroogde kappertjes, truffelaardappel chips en groente vinaigrette. Een subtiele smaakcombinatie waarbij de kappertjes een kleine kick gaven. Hierbij een glaasje Domaines Schlumberger, een subtiele wijn met drie druifsoorten; Pinot Blanc, Pinot Gris en Pinot Noir.

Thuis met de Silveren Spiegel

Als hoofdgerecht hadden we 24 uur gegaarde kalfswang, gepaard met rode biet, uienmarmalade, polenta, piccalilly en kalfsjus. Een heerlijk stukje vlees wat direct uit elkaar viel bij het aansnijden. Echt, malser dan dit wordt het niet! Een gerecht met diverse sterke smaken waarbij zout, zuur en zoet elkaar aanvulden. Een fruitige Arele Tommasi paarde goed met het vlees. Een mooi glas rood met een romige afdronk.

Thuis met de Silveren Spiegel

Het dessert was een geglaceerde chocoladetaart met crumble, hazelnotenganache, amandel mousse, karamel en getempereerde chocola. Een rijk nagerecht met veel zoete smaken, die gecombineerd met de Torres Moscatel Oro Floralis dessertwijn goed in balans waren.

Thuis met de Silveren Spiegel

Tot slot genoten we van een Hollandse kaasplank met een Ramos Pinto Portwijn. Erg lekker na het zoete van het dessert en daarmee absoluut een goede afsluiter van het heerlijke diner!

De At Home Box van de Silveren Spiegel kun je vrijdag tot en met zondag voor 12:00 bestellen en tussen 16:00 en 19:00 ophalen. Laten bezorgen kan ook, voor €5,-. De box kost €47,50 per persoon en kaas en wijn kun je er optioneel bij bestellen. Check Instagram voor het actuele menu.

Lees ook: Take-away in Amsterdam, de luxe dinerbox voor thuis of de review over ons diner bij de Silveren Spiegel.