Ô Bistro aan de Lindengracht in de Jordaan

Ô Bistro aan de Lindengracht in de Jordaan

Ô Bistro aan de Lindengracht staat al even op mijn lijstje om te bezoeken. Sinds februari is het restaurant van de Franse Pierre en de Italiaanse Daniele geopend. Door de lockdown die rap volgde kwam er heel snel een streep door het idee om van hun restaurant een huiskamer te maken vol met gezelligheid. Vrienden en familie aan lange tafels die ongedwongen dineren en wijn drinken. Maar helaas, voorlopig niets van dat alles.

Maar zoals dat gaat in het leven moet je het doen met wat je wordt gegeven. De chef en sommelier laten zich niet kisten en zijn met een take-away menu gestart. Ô bistro a la maison!

Ô Bistro aan de Lindengracht in de Jordaan

Iedere week maakt Pierre een nieuw 3-gangenmenu met Franse bistro gerechten voor 29,- per persoon. Op vrijdag en zaterdag kun je de menu’s tussen 12.00 en 20.00 ophalen in het restaurant.

Voor ons hebben ze in petto een voorgerecht van bietjes met gerookte haring. Alle ingrediënten zijn helemaal klaar en hoef je alleen maar op het bord te leggen. Smaakvol en snel klaar.

 

Het hoofdgerecht is een poussin (klein kippetje) met pastinaakpuree. Ook deze zijn klaar en hoef je slechts op te warmen. Het kippetje gaat in de oven op 100 graden en de zachte puree maak je warm in de magnetron. Heel gemakkelijk. We krijgen alle gerechten vacuümverpakt mee en daardoor blijft alles een paar dagen houdbaar. Ideaal als je het menu net zoals ik mee wil nemen naar je vakantieadres of gewoon een dag later wil klaarmaken.

Als dessert konden we kiezen tussen een tarte tatin met appel of een clafoutis. We probeerden ze allebei en deelden de desserts. Tegen een lauwwarme tarte tatin kan natuurlijk weinig op dus deze kwam als winnaar uit de bus. Check voor het menu voor de komende tijd de website: http://www.obistro.nl/reservations/  Hier kun je ook meteen je bestelling plaatsen. De gerechten zijn overigens ook los te bestellen en aan te vullen met lekkere wijnen die door Daniele zijn geselecteerd.

Ô Bistro aan de Lindengracht in de Jordaan

Ô Bistro

Lindengracht 248

Amsterdam

Lees ook: Take-away in Amsterdam, de leukste restaurants in de Jordaan en de luxe dinerbox voor jouw thuisdiner in coronatijd.