De dinerbox van De Kop van Oost

De dinerbox van De Kop van Oost

Deze week testten we de diner box van De Kop van Oost. Een mooie, gangbare box met seizoensgebonden producten. De 3 Gangen Chef Box, samengesteld door Nick Holter, is vanaf €25,- af te halen en aan te vullen met wijn, kaas en charcuterie. Wil je liever zelf kiezen? Dat kan! Je kunt namelijk ook je eigen box samenstellen vanaf €27,50.

De boxen zijn woensdag tot en met zondag te bestellen. Bezorgen kost €4,50, maar ophalen is ook een aanrader, gezien het mooie stukje Amsterdam waar De Kop van Oost zich bevindt.

De dinerbox van De Kop van Oost

Bij de box zit een kaartje met een QR-code en wanneer je deze scant, krijg je een filmpje met uitleg van de chef.

De box bestond uit drie gerechten, te beginnen met het voorgerecht. Een gerookte herten ham met truffelmayonaise, rucola, croutons en kervel. Een klassieker, maar dan met een twist. Erg lekker! De truffel was niet te overheersend, waardoor het complementair was aan het mooie hertenvlees.

De dinerbox van De Kop van Oost

Als hoofdgerecht aten we een bouillabaisse met mosselen, zalm en krieltjes. Een verfijnd ogend gerecht, maar makkelijk te maken! We hoefden alleen de bouillabaisse even te laten koken met de krieltjes erin. Vervolgens schonken we deze bij de (voorgekookte) mosselen en vis, waardoor de zalm licht werd gegaard. Een lekker en verwarmend gerecht. De zalm ging verrassend goed met de bouillabaisse. En de krieltjes, die de smaak van de soep opnamen, gaven het gerecht wat body.  Ernaast hadden we gruyère toastjes met een rouille, voor de crunch!

De dinerbox van De Kop van Oost

Het nagerecht was een kokos hangop met mangocompote en een basilicumsiroop. Mango en kokos vinden we altijd een goede combinatie, maar de basilicum gaf het net een beetje extra! Een romig en toch fris dessert, met een kruidige kick van de siroop.

De dinerbox van De Kop van Oost

Een heerlijke, makkelijke diner box die iedereen binnen no-time op tafel heeft. Een lekker glas wijn erbij en goed gezelschap en je hebt een geweldige avond!

Ook voor de feestdagen kun je terecht bij De Kop van Oost. Zo bieden ze een vier gangen kerstdiner box aan voor thuis, waarmee je zo een heerlijk kerstdiner op tafel hebt. Bestellen doe je hier.

En niet alleen voor de familie thuis. Ook voor bedrijven biedt De Kop van Oost boxen aan, om toch als team samen kerst te vieren!

Lees ook: de luxe dinerbox voor thuis, alle take-away en thuisbezorgdmaaltijden van Amsterdam of de Indonesische rijsttafel van Ron Blaauw.