By Ami Urban Bistro: Voor de leukste Instagrammable vegan gerechten

By Ami Urban Bistro: Voor de leukste Instagrammable vegan gerechten

De kop van zuid is alweer een half jaartje een nieuwe Instagrammable spot rijker, Urban Bistro By Ami. Deze Urban Bistro is namelijk heel kleurig met haar lichtroze wanden en graffiti op pilaren van Jeroen van de Wier. Niet alleen de locatie heeft veel kleur maar er staat ook veel kleurigheid op de kaart. Ze hebben kleurrijke matcha koffie en de gerechten worden op vrolijke bordjes geserveerd. Alles met een internationale allure.

By Ami Urban Bistro: Voor de leukste Instagrammable vegan gerechtenToen wij er net na de opening waren, viel ons gelijk op dat de sfeer heel prettig is. En het publiek heel divers. Van jong tot oud, hip tot alternatief. Eigenlijk dus heel Urban. Dit is ook het uitgangspunt geweest voor eigenaar Ahmed Baglari. Iedereen is welkom. Heel begrijpelijk dat ze een breed publiek trekken want ze hebben ook nog eens een ruime keus aan veganistische en vegetarische gerechten. By Ami staat voor duurzaamheid. Ze proberen zo duurzaam mogelijk met eerlijke en verantwoorde producten te werken.

By Ami Urban Bistro: Voor de leukste Instagrammable vegan gerechten

Ook grotere groepen kunnen er terecht. By Ami heeft een bovenverdieping die je kan afhuren. En wil je buiten zitten, dan kan dat op het ruime terras aan de waterkant met uitzicht op de Rijnhaven. Op zondag organiseren ze met regelmaat `Chill Sunday brunch’ met rustige akoestische live muziek. Ook een shared dining, high beer, high wine, high gin met vrienden kan je reserveren. Ga je naar een voorstelling in het nieuwe Luxor theater of Lantaren Venster dan kun je genieten van een speciaal 3 gangen menu. Na alle in en outs te hebben gehoord, konden we onze bestelling plaatsen. Na het zien van heel veel kleurige foto`s op de socials waren we erg benieuwd natuurlijk. Helaas duurde het even voordat onze bestelling werd opgenomen en de gerechten werden geserveerd. Uiteindelijk kregen we waar we op hadden gehoopt. Heel veel vrolijkheid en kleur!

Alle gerechten worden als kunstwerken opgemaakt en ziet er vooral heel gezellig uit. Ons favorieten zijn de Chicken met Smashed Avocado Injection , groene Matcha broodjes en de Quinoa Sushi Roll. Als nagerecht de Rolo Cheesecake (of gewoon voor bij een kleurige rose matcha koffie.) Deze is zo`n succes dat je vanaf heden ook een taart kan bestellen om mee te nemen. Zo kan je thuis ook genieten van by Ami!

By Ami Urban Bistro

Antoine Platekade 983

Rotterdam

Lees ook: Restaurants in Rotterdam, brunch in Rotterdam of terrassen in Rotterdam.