Slagerij de Beurs in Amsterdam

Slagerij de Beurs - Pate en croute

Een restaurant van een slagerszoon met bakken ervaring in de keuken krijgt natuurlijk de naam Slagerij de Beurs. Op loopafstand van het Rembrandtplein hebben gastheer Ard Muntjewerf en chef Timo de Beurs hun droom verwezenlijkt. Op de kaart, hoe kan het ook anders, veel ambachtelijke slagersgerechten. Denk aan de klassieke paté en croûte, een ribstuk of gefrituurde varkenspoot. Als je denkt dat dit het was, dan heb je het mis. Want naast de beste vleesgerechten verdienen de heerlijke vegetarische gerechten, krachtige wijnen en vele kennis van de gastheren ook een podium.

Slagerij de Beurs - Tomaten

Het restaurant is ruim opgezet en heeft een opvallend geel interieur. Het heeft ietwat een hotel-ambiance (wat ook niet zo gek is met een aansluitende doorgang naar een hotel). We laten ons lekker verrassen met een chefsmenu en bijpassende wijnen. En ik kan je vertellen dat dat een absolute aanrader is. Van voorgerecht tot dessert, elk gerecht en elke wijn staat mij nog steeds bij. Het vegetarische tomatengerecht bijvoorbeeld, met tomaten van de lokale groenteboer, karamel-balsamico en rucola is bijzonder smaakvol en puur. De inmiddels geroemde paté en croûte mag je ook echt niet overslaan bij een bezoek aan Slagerij de Beurs. Vakmanschap en smaak komen samen op je bord, en dat is een groot feest. 

Slagerij de Beurs - Interieur

Dat mijn persoonlijke favoriet van de avond een vegetarisch gerecht zou zijn, is misschien verrassend. Maar de aubergine-pie is gewoon zo goed bereid. De auberginecompote is nog lekker smeuïg terwijl het deeg nog steeds knapperig en romig is. Waar het vakmanschap wederom om de hoek komt kijken is bij de gevulde varkenspoot. Een mooie combinatie met de friszure salade van kool en ansjovis-jus, waar ik zelf nog niet bekend mee was. De wijnen die de sommelier bij de gerechten schenkt tilt de gerechten naar een hoger niveau. Kortom, het is een en al genieten bij Slagerij de Beurs. 

Slagerij de Beurs - Aubergine pie

Slagerij de Beurs
Amstelstraat 9
1017 DA Amsterdam

Lees ook over: Lekker lunchen op het terras van Amsterdam, Ron Gastrobar Oriental in Amsterdam of Lunchen bij Ciel Bleu Restaurant