Chef’s Table met Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen

Chef’s Table met Soenil Bahadour van De Lindehof in Nuenen

Taste of Amsterdam  was weer een groot succes met als hoogtepunt de NEFF Chef’s Table. Een nieuw concept dat wat mij betreft volgend jaar weer terug kan keren.

Tijdens deze sessies kun je een van de 30 stoelen boeken aan de ronde chef’s table. Ieder uur staat er een andere top chef die een 3 gangenmenu voor je klaar maakt. Ik mocht bij tweesterrenchef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen aanschuiven. En dat is een klein beetje terug naar het Brabantse dorp waar ik ben opgegroeid. Dat maakt deze experience extra leuk want bij Nuenen denk je aan De Lindehof. Mijn laatste bezoek aan dit restaurant was ergens in 2002 toen ze nog 1 ster hadden. Hoog tijd dus voor nieuwe indrukken.

Chef’s Table met Soenil Bahadour van De Lindehof in Nuenen

Als eerste gerecht krijgen we gebrande langoustine met crémeux van rode curry, saus van rode curry en structuren van lotuswortel. De langoustine is prachtig en vol van smaak. De curry zorgt voor een lekkere licht pittige bite. En hiermee wordt meteen duidelijk dat Soenil trots is op zijn afkomst en de Surinaamse-Hindoestaanse keuken terugbrengt in zijn creaties.

De gerechten volgen elkaar in rap tempo op. Terwijl we nog genieten van de witte Bordeaux die top sommelier Edwin Raben voor ons heeft uitgezocht wordt het hoofdgerecht voor onze neus voorbereid. Dat is natuurlijk het leuke van de chef’s table. Voor je neus worden de gerechten bereid door de equipe van De Lindehof. Ook wel de Lindeboys & Lindegirls genoemd.

Chef’s Table met Soenil Bahadour van De Lindehof in NuenenWe vervolgen met weer een opvallend gerecht. Rendang met shortrib, sorbet van gemberbier, kimchi en saus van blanke soja. Wederom top, niet eerder smaakte de ogenschijnlijk eenvoudige Rendang zo lekker.

Chef’s Table met Soenil Bahadour van De Lindehof in NuenenSneller dan me lief is – want dit smaakt naar meer – wordt het dessert voorbereid. Perzik van witte chocolade met een kern van gepofte perzik, zure mat, ijs van vanille en verse perzik. Een heerlijk frisse combinatie. Edwin Raben is een van de beste sommeliers van Nederland. In samenwerking met L’Ecole du Vin de Bordeaux zorgt hij tijdens deze gelegenheid voor de wijn-spijscombinaties. Bij dit dessert heeft hij een mooie Sauternes uitgekozen. Lions de Suduiraut 2015 van Château Suduiraut. Wederom een wijn uit de Bordeaux en een van de top producenten van de beroemde streek Sauternes. Dit blijkt een voortreffelijke keuze te zijn. De wijn is honingzoet maar heeft nog veel frisse zuren die nu naar voren komen in combinatie met de zure mat. Prachtig!

Een mooie afsluiter van deze snelle lunch. Eerlijk is eerlijk, dit smaakt naar meer. Een nieuw bezoek aan De Lindehof stond al op mijn wishlist maar is hierna flink gestegen in de ranking.

Lees ook de reviews over: 212, Bord’Eau, The Lemon Tree, Daalder en Sinne.