Lapsang. Favoriet huiskamerrestaurant in Den Haag

Lapsang – Favoriet huiskamerrestaurant in Den Haag

Ken je dat? Soms heb je zo’n plekje waar je graag komt en waar je het zo gezellig vindt, dat je het eigenlijk niet wilt delen met het grote publiek? Maar aan de andere kant wil iedereen wel altijd graag weten waarom je er zo enthousiast over bent en zo vaak heen gaat.

Nou dat heb ik dus met Lapsang. Voor de bekenden uit Den Haag vast geen verrassing. Maar ook die zijn nog lang niet altijd op de hoogte van dit gezellige plekje. Lapsang is een klein huiskamerrestaurantje in de Oude Mol. Overdag een leuk plekje om lekker te ontbijten, te lunchen of the high tea-en. Maar rond een uurtje of 5, wanneer de dames van de dagdienst plaatsmaken voor de avondcrew, wordt het pas echt leuk. Wijn is dan waar het om draait! Het gezellige team zorgt voor een relaxte, ongedwongen sfeer, gezelligheid, volle glazen en ook een ongedwongen ‘ons-kent-ons’-sfeertje.

Lapsang. Favoriet huiskamerrestaurant in Den Haag

Op de wijnkaart staan al een redelijk aantal keuzes, maar buiten de kaart om zijn er nog veel meer wijnen beschikbaar. En bijna alles is wel per glas te bestellen. Ik ben groot fan van toegankelijke Verdejo: Prios Maximus maar ook de champagne: Le Brun-Servenay Extra Brut Gand Cru Melodie en C is hier erg goed. Alle wijnen worden persoonlijk geïmporteerd door de eigenaar, dus voor de liefhebbers kan hij er ook nog het een en ander over toelichten.

Lapsang – Favoriet huiskamerrestaurant in Den HaagNaast de heerlijke wijnen is het dining concept van Lapsang simpel: een kaart met allemaal kleine gerechtjes om gezellig te delen met je tafelgenoten. Als je niet heel lang kunt blijven of weinig trek hebt, dan kun je uiteraard een aantal losse gerechtjes van de kaart kiezen. Maar ons advies: ga voor het menu van de Chef en laat je verrassen. Je kunt natuurlijk aangeven als er dingen zijn die je niet mag of lust. En ook aan de vegetariërs is gedacht. Hoewel het menu op onderdelen varieert zijn er een aantal toppers die gelukkig stadaard terugkomen in het menu. Zoals de oesters om mee te starten en de geitenkaasjes met vijg. Maar ook onze all time favorite, de salade met pompoen en haricots vert. We hebben het recept inmiddels los weten te peuteren en maken dit gerecht dus ook regelmatig thuis 😉

Ook de taco’s – die je per se met je handen moet eten – maken standaard onderdeel uit van het menu. Buiten het menu om zijn de hamburgertjes met truffelsaus een echte aanrader.

Lapsang. Favoriet huiskamerrestaurant in Den HaagAls dessert kun je kiezen uit een selectie van de taarten van de dag of een lekkere huisgemaakte tiramisu. Oké en als we dan toch tips aan het geven zijn, vraag gewoon of je overal een klein stukje van kunt krijgen. Wel zo lekker.

Het is aan te raden om van tevoren te reserveren. Want alhoewel er meestal veel moeite wordt gedaan om nog een plekje te creëren, zit Lapsang zo snel vol. En het is nartuurlijk jammer als je daardoor een leuk avondje misloopt.

Lapsang

Oude Molstraat 11A

Den Haag

Lees ook: De beste sushi van Den HaagDe leukste restaurants van Den Haag en lunchen in Den Haag.

Check voor meer tips in Den Haag en omgeving mijn boek Aan de Kust:
De leukste strandtenten aan de Nederlandse kust