Lunchen bij Ciel Bleu Restaurant in Okura Amsterdam

Lunchen bij Ciel Bleu Restaurant in Okura Amsterdam

Ciel Bleu restaurant in hotel Okura Amsterdam introduceert een nieuw lunchmenu. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant was tot nu toe alleen geopend voor diner maar sinds juli is er dus ook de mogelijkheid om te lunchen op zaterdag. En dat is geweldig nieuws voor alle foodies onder ons.

Chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman nemen je mee op een culinaire reis om de wereld. De heren reizen veel en hebben zich door allerlei mooie bestemmingen laten inspireren. Dit vertaalt zich terug in een prachtig menu met uiteenlopende smaken.

Lunchen bij Ciel Blue Restaurant in Okura Amsterdam

De culinaire reis start in Wenen met Gugelhupf van Aubergine & Harissa. Deze kleine bite wordt bij het aperitief in de lounge geserveerd. Hierbij nemen we een glas champagne van Le Brun de Neuville, Authentique Brut Assemblage. Deze champagne wordt in Nederland exclusief bij Ciel Bleu geschonken.

Lunchen bij Ciel Blue Restaurant in Okura Amsterdam

Aan tafel krijgen we een trio van amuses. Uit Amsterdam een kleine bitterbal met pastinaak, cecina en tandoori. Uit Gent een kleine bite van zure zult, ganzenlever en allspice. Voor de laatste hebben de chefs inspiratie opgedaan in Coulommiers in Frankrijk. Het resultaat is een kleine bite van kreeft met tuinerwt en lavendel. Goddelijk! Lunchen bij Ciel Blue Restaurant in Okura Amsterdam

Hierna steken we over naar Azië met bites uit Bankok en Kyoto. De dorade royale met pomelo en korianderzaad is echt waanzinnig. Dat een kleine bite zo’n mooie smaaksensatie kan geven. Daarnaast wordt een amuselepel met paling ‘Robatayaki’, zoetzuur & sansho peper geserveerd.

In het restaurant treffen we een mix van locals en toeristen. Amsterdam heeft zich de laatste jaren echt ontwikkelt tot een gastronomische bestemming. Hierdoor komen foodies vanuit de hele wereld naar de stad om bij een van de Michelinsterrestaurants te eten. Ciel Bleu prijkt bij velen bovenaan de wishlist en wij begrijpen waarom. Na slechts een selectie van amuses zijn we al helemaal in onze nopjes en dan moet de lunch eigenlijk nog beginnen.

Lunchen bij Ciel Blue Restaurant in Okura Amsterdam

Het signatuurgerecht van Onno Kokmeijer is de koningskrab en wordt als voorgerecht geserveerd. De krab is omhuld door nori en vormt een klein torentje met bovenop roomijs van beurre blanc en Baeri kaviaar. De verfijnde smaak van de krab in combinatie met de romigheid van de beurre blanc is een ware traktatie.

Lunchen bij Ciel Blue Restaurant in Okura Amsterdam

Voor onze volgende gang krijgen we twee verschillende gerechten aan tafel. Voor mijn tafelgenoot de Hollandse garnaal met Oscietra kaviaar, snijboon en geroosterde komijn. Een oogstrelend mooi gerecht. Mijn volgende gerecht is de zeetong met scheermes, Japanse perzik en gefermenteerde groene peper. Het gerecht heeft een mooi zoetje van de perzik met als tegenhanger pit door Cambodjaanse peper in de saus. Hier wordt een mooie Chateauneuf du Pape Blanc geserveerd van Château de Beaucastel uit de Rhône. Een heerlijke klassieke wijn die erg goed bij het gerecht past.

Lunchen bij Ciel Blue Restaurant in Okura Amsterdam

De volgende bestemming van onze wereldreis is India. Hier is de Bretonse kerrie de bron van inspiratie. Deze vinden we terug in de saus die geserveerd wordt bij de zeebaars met artisjok en vlierbloesem. Opvallend is de begeleidende wijn uit België. Chardonnay Château Bon Baron uit Wallonië. Onze Zuiderburen ontwikkelen zichzelf ook als wijnland en dat gaat door de klimaatverandering steeds verdienstelijker.

De bijzondere smaken volgen elkaar snel op. Een lunch bij Ciel Bleu is dan ook een feestje voor je smaakpapillen. Deze worden continue geprikkeld en verrast.

Lunchen bij Ciel Blue Restaurant in Okura Amsterdam

De smaakmaker van het dessert is kardemon uit het Afrikaanse eiland Réunion. Deze wordt gecombineerd met chocolade (52% cacao), advocaat en karamel. Ook erg lekker. En als je denkt nu ben ik wel voldaan dan komen daar nog een selectie van de lekkerste mignardises en een frambozentaartje. Te lekker om te laten staan.

Lunchen bij Ciel Blue Restaurant in Okura Amsterdam

Deze lunch is echt een fantastische ervaring en een heel goed alternatief voor het iets uitgebreidere diner menu. Het Ciel Bleu Guestronomy menu boek je voor € 125. Je kunt ook het All-in arrangement boeken. Dit inclusief aperitief, regulier wijnarrangement, mineraalwater, koffie of thee en één gesigneerd Ciel Bleu ‘Guestronomy’ Boek € 520,- voor 2 personen.

Via deze link kunt je direct een tafel reserveren.

Lees ook over mijn eerdere dinerervaring bij Ciel Bleu of over Teppanyakki restaurant Sazanka, serre of de beste sushi van Amsterdam met o.a. Yamazato*.