Witsand in Noordwijk aan Zee

Strandclub Witsand in Noordwijk aan Zee

Witsand in Noordwijk is de grote broer van het populaire Tulum. Ze liggen naast elkaar dus je kunt bijna zeggen dat ze in elkaar overlopen. Als je het strand op komt vanaf de Zeereep loop je meteen tegen deze gezellige beach club aan. Niet te missen dus.

De sfeer is gezellig en relaxed. Op het ruime terras heb je veel verschillende opties. Tafeltjes op de vlonder, op het strand met je voeten in het warme zand of je ploft neer op een van de loungebanken. Ga je voor een dagje zonnebaden dan is ook daar weer voor ieder wat wils. Luxe bedden met een zeer comfortabel matras voor de strandtent of de wat eenvoudigere ligbedden met windscherm bij de zee. Kom je maar even chillen of borrelen dan zijn de loungebanken bij het self service gedeelte ook een goede optie.

Strandclub Witsand in Noordwijk aan ZeeOveral heerst een lekker vibe dus het is zeer uitnodigend om hier een hele dag rond te hangen. Groot voordeel is dat je gewoon een tafel kunt reserveren voor lunch en diner. Ze werken dan wel in shifts maar je hebt gegarandeerd een fijne tafel. En zo schoven wij dan ook aan voor het diner. Op de uitgebreide kaart opties genoeg voor een tropische stranddag. Van frisse tonijntartaar met avocado tot uitgebreide seafoodplatters met gamba’s, mosselen en zelfs een halve kreeft. Er is opvallend veel keuze voor zo’n groot restaurant. Maar alles loopt als een zonnetje. We worden netjes geplaceerd, de drankjes komen snel, het eten volgt in datzelfde tempo en de bediening is vriendelijk en relaxed. We worden ook blij van de Gris Provence rosé in ons glas en ons eten is ook goed. De hele gegrilde zeebaars is erg smaakvol en mijn tafelgenoten zijn ook zeer tevreden over mosselen met zeekraal in Thaise curry en de gegrilde tonijn met zwarte risotto.

Strandclub Witsand in Noordwijk aan ZeeVroeger moest je nog wel eens “blij zijn”dat je een tafeltje kon bemachtigen op een zomerse dag en eindeloos wachten op je drankje en het eten. Maar dat was vroeger. De eigenaar van Witsand heeft ook Tulum en Branding in Noordwijk en in Zandvoort is daar Hippie Fish en Ubuntu. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het bij deze zaken gewoon goed is geregeld.

Strandclub Witsand

Zeereep 103

2202 NW Noordwijk

Lees ook: Strandtenten aan de Nederlandse kust, terrassen in Amsterdam en lunchen in Den Haag.