De veggies van Restaurant MOER

De beggies van Restaurant MOER

Bij Restaurant MOER draait het allemaal om veggies oftewel groenten. Vlees en vis zijn hier soms bijzaak maar worden vaak ook helemaal weggelaten in de gerechten. Voor sommigen is dat nog steeds even wennen maar ik kan je zeggen dat het ik het helemaal niet mis in een menu. En dat terwijl ik echt een vleesliefhebber ben.

Zolang je creatief omgaat met je ingrediënten zijn er veel smakelijke en interessante gerechten te maken. Dat hebben ze goed begrepen bij Restaurant MOER. De gerechten wisselen natuurlijk regelmatig maar ik werd heel erg enthousiast van de witlof met roodlof, winterpostelein, crème en schuim van kaas, hazelnoten en pommes allumettes. Een hele klassieke combinatie natuurlijk witlof met kaas maar op deze eigentijdse manier geserveerd een schot in de roos. Hierbij een mooi glas Weisburgunder uit Pfalz. De wijn heeft voldoende zuren waardoor het gerecht met de vette kaas mooi in balans was.

De veggies van Restaurant MOER
Witlof – Kaas – Hazelnoten

Het andere gerecht waar we heel erg blij van werden was het nagerecht. Karmozijnpeer met sorbet en chips van de peer, crème van tonkabonen en crème van pastinaak en daaromheen serveerde de chef aan tafel nog warme karamel. Waanzinnig lekker! Hierbij een glas Coteaux du Layon, een Chenin Blanc uit de Loire. Een fijne afsluiter van de avond.

De veggies van Restaurant MOER
Karmozijnpeer – Tonkabonen – Pastinaak

Veggie Sunday

Restaurant MOER introduceert vanaf deze maand haar Veggie Sunday. Iedere vierde zondag van de maand staan de groente cocktails centraal en serveren ze hier kleine bites bij. Mijn favoriete cocktail is de Gin Cucumber Bullet met basilicum maar ook de Beschonken biet was heel lekker met selderijtequila, citroensap en agave. Een cocktail en matching hapje krijg je al voor 11.50. Voor de echte trek ga je gewoon voor het 4-gangen menu (35,-) dat de chef speciaal voor deze dag samenstelt. De veggies van Restaurant MOER

Restaurant MOER

Amstelveenseweg 7

Amsterdam

Lees ook: The Lobby of Franse Restaurants in Amsterdam.

De veggies van Restaurant MOER
Zandwortel – venkel – paccalillykroepoek
De veggies van Restaurant MOER
Biet – Spelt – Eend