De Silveren Spiegel Amsterdam

De Silveren Spiegel Amsterdam

Champagnelunch, we love it! Bij de Silveren Spiegel genoten we van een geweldige lunch, vergezeld van enkele voortreffelijke champagnes.

Als aperitief nemen we een heerlijk glas Deutz Classic Brut, geserveerd met smakelijke amuses. Deze champagne wordt veelal als huischampagne geschonken en is een klassieke blend van Pinot Noir en Chardonnay.

De Silveren Spiegel Amsterdam

Daarna gingen we op ontdekkingstocht met de Amour de Deutz Rosé 2008, het pronkstuk van het champagnehuis. Deze exclusieve wijn wordt enkel vervaardigd van de allerbeste Chardonnay- en Pinot Noir-druiven uit de oudste wijngaarden van Deutz. Het resultaat is een zachte, goudroze champagne met verfijnde bubbels. Een uiterst elegante en werkelijk verrukkelijke ervaring. Deze werd geserveerd bij langoustine vergezeld van Osdorper tomaat, basilicum en tuinkruiden. Gewoonweg fantastisch!

De Silveren Spiegel Amsterdam

De jonge chef Yves van der Hoff heeft een voorliefde voor lokale producten en presenteerde voor het hoofdgerecht een Hollandse ribeye. Deze werd geserveerd met sjalottenmarmelade, aardappelschuim en grootmoeders jus. Hierbij proefden we geen champagne, maar de klassieke Rhône-wijn Côte-Rôtie van Delas. Deze krachtige, volle wijn is werkelijk een genot! Hij imponeert met tonen van rood fruit en de karakteristieke peperigheid van de Shiraz-druif. Een ware verwennerij bij het botermalse vlees.

De Silveren Spiegel Amsterdam

Tenslotte werd het dessert gepresenteerd, bestaande uit framboos met muntijs, witte perzik, getoaste witte chocolade en crème suisse, een waar kunstwerkje op het bord.

De Silveren Spiegel Amsterdam

De voortreffelijke gerechten, geïnspireerd door Dutch Cuisine, in combinatie met uitmuntende wijnen en excellente service van Jim van der Hoff en zijn team, maken een bezoek aan de Silveren Spiegel absoluut de moeite waard. Dit charmante restaurant is gevestigd in een van de 17e-eeuwse panden aan het Kattengat in het historische centrum van Amsterdam. Echt een verborgen culinaire parel!

Lees ook: champagne Deutz voor de feestdagen, een wijnreis door de Champagne-streek.