Restaurant Johannes in Amsterdam

Restaurant Johannes in Amsterdam

Uitkijkend over de prachtige Herengracht kun je bij restaurant Johannes genieten van de Franse keuken. Martijn Hendrikse zwaait hier de scepter en kookt het liefst met lokale en duurzame producten. Het statige pand wordt gekenmerkt door klassieke elementen en die vinden we ook terug in de gerechten. Het menu biedt keuze uit à la carte en een vier- t/m achtgangenmenu. Wij worden verblijd met een zesgangenmenu.

Restaurant Johannes in AmsterdamNa een aantal aangename amuses beginnen we het diner met een zachtgegaarde scholfilet uit de Noordzee Deze wordt gecombineerd met een crème van ricotta, verschillende bereidingen van komkommer en basilicum en een gel van limoen. Het gerecht wordt lauwwarm geserveerd en in combinatie met glas Auxerrois van wijngoed Thorn komt het geheel van Hollandse bodem.

Restaurant Johannes in AmsterdamDuurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Johannes en dit wordt dan ook niet onder stoelen of banken gestoken. Een concept dat wij alleen maar toejuichen.

We vervolgen het diner met mooi stukje heilbot, geserveerd met lauwwarme aardappelsalade, doperwten en een crème van doperwten. Hier wordt een Spaanse rosado van Barón de Ley bij geschonken. Het zoete van de saus past perfect bij de rosé die sterkte tonen van rood fruit in de neus heeft en zoete elementen. Het gerecht heeft niet echt uitgesproken smaken, maar dankzij de goede wijn-spijscombinatie valt de puzzel perfect in elkaar.Restaurant Johannes in AmsterdamDe langoustine die hierop volgt heeft een oriental tintje door de Hollandaise saus met boemboe bali. Een leuke combinatie en de saus is erg romig en smaakvol. Vervolgens wordt de foie gras op een verrassende wijze gepresenteerd. Het gerecht wordt begeleid met een glas dessertwijn van Château Violet waardoor de volle romige smaak goed tot uiting komt. De zuren van de kers en aceto balsamico brengen het gerecht mooi in balans.

Restaurant Johannes in Amsterdam

Het hoofdgerecht bestaat uit lamsrack, lamsnek in honingsaus, het haasje van de lam en cantharellen, asperges, snijboon, wortel en wortelcrème. De Italiaanse Dolcetto past goed bij het gerecht door de vele tannines en volle smaak. We sluiten het diner af met een dessert van witte chocolademousse, blauwe bes, perzik en amandel.

Restaurant Johannes in AmsterdamMet dit prachtige zomerweer kun je in plaats van genieten van het uitzicht over de Herengracht ook genieten van de kookkunsten van Martijn Hendrikse en zijn team óp de Herengracht. Johannes biedt namelijk ook diverse luxe sloeparrangementen, oftewel één en al genieten.

Restaurant Johannes

Herengracht 413 H

1017 BP Amsterdam

Lees ook: restaurants in de Jordaan of de reviews over Daalder, Lars en Winehouse SOMM.