Restaurant JA in Amsterdam

Restaurant JA in Amsterdam

Restaurant JA opent eind oktober in het bruisende hart van de Pijp. Chef Julius Busscher, voormalig mede-eigenaar van Jacobsz in Oost, en zijn levenspartner Amy Delorme verwezenlijken hiermee een gezamenlijke droom. Het was bij Jacobsz dat ze constateerde net zoveel hart te hebben voor elkaar als voor het horeca vak.

De droom van samen een eigen restaurant openen kon dan ook niet uitblijven. In de Tweede Jan Steenstraat, op de een steenworp van de Albert Cuypmarkt, wordt deze droom werkelijkheid.

In een prachtig, iets wat statig, pand met vele authentieke details als een erker en glas in lood ramen zal het restaurant vorm krijgen. In tegenstelling tot de eerste, meer authentieke indruk van het pand, zal het interieur strak, modern en bovenal gezellig worden mét een Scandinavische toets.

Restaurant Ja! in AmsterdamDe grote gezellige houten (open) keuken, de bar en het restaurant gedeelte vloeien hierbij naadloos in elkaar over. Alles vormt, als een warme deken, één geheel. De belofte van heerlijke en eerlijke 3-gangen Chefs menu’s met de aanvulling van een kleinere aperitief kaart wakkeren bij mij het familiegevoel aan. Het doet me denken aan grote, gezellige familie diners, waarbij iedereen zich eerst in de keuken verzameld voor een drankje en een hapje. Waarna iedereen ook gezellig een hapje mee prikt. Op het menukaart, van de hand van Julius, zullen diverse huisgemaakte lekkernijen staan waaronder zuurdesembrood en ijs. Ook zal de BBQ een significante rol krijgen in het geheel. De wijnkaart is aan Amy toevertrouwd en zal worden gevuld met onder meer biodynamisch geteelde wijnen.

Het is nog even wachten tot we eindelijk zelf een kijkje kunnen gaan nemen. Zo ben ik nu al razend nieuwsgierig of de Scandinavische toon in het interieur ook mee genomen zal worden in de gerechten? En blijkt dat overheersende familiediner gevoel juist?

Restaurant JA zal van woensdag tot en met zaterdag gasten verwelkomen voor het diner. Eind oktober kunnen wij op onderzoek uit en komen hier heel graag op terug.

Restaurant JA

Tweede Jan Steenstraat 3

Amsterdam

Lees ook: Restaurants in Amsterdam Oost of de reviews over Sinne, Winehouse SOMM en Maris Piper.