Restaurant 6&24 in Den Haag

Restaurant 6&24 in Den Haag

We schreven eerder al dat Den Haag steeds leuker wordt. En nu hebben we weer een nieuwe topper die deze stad een bezoekje waard maakt: restaurant 6&24 in de Nobelstraat.

6&24 is het restaurant van chef Rik van de Laar en zijn vriendin sommelier en gastvrouw Saskia de Kuijer. Het duo richt zich met het in januari geopende restaurant op het hoge segment. Met hun jarenlange ervaring bij o.a. De Librije*** in Zwolle waren onze verwachtingen vooraf uiteraard wel een beetje hooggespannen. Maar deze zijn zeker waar gemaakt. Restaurant 6&24 in Den HaagBij 6&24 staat de gast centraal. En dat merk je vanaf het eerste moment dat je binnenstapt, waar je een hartelijk welkom wacht door het vriendelijke personeel. Wat direct opvalt is de centrale open keuken. Het hoge pand, met indrukwekkende raampartij aan de voorkant, is industrieel maar toch warm ingericht. De tafels zijn zo geplaatst dat er veel ruimte is. Altijd fijn dat je een goed gesprek kunt voeren, zonder dat iedereen meteen meeluistert. De keuken van het restaurant is Internationaal met een Franse twist. Je kunt kiezen tussen een 4-,5- of 6 gangenmenu, maar ook a la carte eten.

Wij gaan voor het 4-gangen vegetarische menu, met winepairing. Na twee lekkere amuses ging de avond meteen goed van start. Als eerste gang kregen we een fris en licht gerechtje van tomaat met geraspte geitenkaas, sesam en mosterdzaad. Restaurant 6&24 in Den HaagDaarna volgde een bijzonder gerecht van avocado met papaja, mais en tamarillo. En als hoofdgerecht kregen we fregola met bloemkool, moerbij en crosnes. Super lekker allemaal! Restaurant 6&24 in Den HaagEn last but not least als dessert een bijzondere en gedurfde combinatie van chocolade tonkaboon en biet. Ondanks onze twijfels vooraf over biet in een dessert, was de combinatie uiteindelijk erg smakelijk. Restaurant 6&24 in Den HaagDe gerechten van chef Rik zijn allemaal mooi en puur. Hij weet met slechts een aantal ingrediënten een smaakvol gerecht te creëren. Stuk voor stuk plaatjes ook. Want aan de presentatie is, zoals te verwachten valt, veel aandacht besteedt.

Omdat we voor winepairing kozen kregen we bij iedere gang een bijzondere en goed gekozen wijn. Met natuurlijk een enthousiaste uitleg door de somm over de wijn en keuze voor de betreffende combinatie. Zoals het hoort werden bij de thee nog een aantal smakelijke friandises geserveerd, wat de beleving compleet maakte.

We hebben goed kunnen ervaren dat de gast bij 6&24 centraal staat en genoten van alle gerechtjes en wijnen. Den Haag is een top restaurant rijker. En volgens mij zijn er wel ambities voor een ster, dus wie weet…

Restaurant 6&24

Nobelstraat 13

Den Haag

Lees ook over Portfolio restaurant in Den Haag of de nieuwste restaurants in Amsterdam.

Check hier de website voor meer informatie over 6&24.