Nieuwe restaurants in Amsterdam 2020

Nieuwe restaurants in Amsterdam

Het zal je maar overkomen. Heb je net je spiksplinternieuwe restaurant klaar voor de opening en dan breekt Corona uit. Deze nieuwe restaurants overkwam het en kunnen dus wel wat extra aandacht gebruiken. De deuren van deze nieuwe restaurant in Amsterdam mogen dus eindelijk echt open.

Dignita Westerpark

Deze brunchspot kennen we natuurlijk al van de andere twee restaurants in Amsterdam. Dignita Hoftuin en Dignita Vondelpark. En daar is nu een nieuw restaurant aan toegevoegd aan de Spaarndammerstraat! Bij Dignita Westerpark kun je van 9.00 tot 17.00 terecht voor een lekkere brunch, een broodje en koffie met huisgemaakte taart.

Nieuwe restaurants in Amsterdam 2020

Sagardi

Amsterdam kan ein-de-lijk kennis maken met de authentieke Baskische keuken van Sagardi. Deze keten heeft al succesvolle restaurants in Madrid, Barcelona, Sevilla, Ibiza, Buenos Aires, Londen en nog tal van top bestemmigen. De chefs van Sagardi werken allemaal volgens de eeuwenoude oude traditie “Txuleton”. Een geperfectioneerde wijze om rood vlees optimaal te grillen. Dus dat belooft wat. En ja, ook de kakelverse vis komt van de grill. Goede fles Spaanse wijn erbij en klaar ben je. Lees hier meer.

Nieuwe restaurants in Amsterdam 2020
No Rules

No Rules

Het “No Pizzeria Pizza restaurant” van Michelinsterchef Jacob Jan Boerma, Michel Pais, Bram van Es (Vondelpark3 en Strand Zuid). Op de kaart natuurlijk een hele keur aan pizza’s. Maar, er is meer. Je kunt hier straks ook terecht voor een broodje, een salade of een dorade en Rib-eye. Met het Marie Heinekenplein voor de deur kan een groot terras niet ontbreken. Uiteraard keurig netjes met de tafeltjes op 1,5 meter afstand van elkaar. Reserveren doe je hier.

Two Chefs Bar

Het Hugo de Grootplein heeft een nieuwe aanwinst. Razmataz is overgenomen door de bierbrouwers van Two Chefs Brewing. Op dit zonovergoten terras zit je dus straks met een lekker speciaalbiertje en de gerechten die Thomas Kooijman heeft ontwikkeld. En die chef kennen we van Bar Alt. Niet de minste dus.

Nieuwe restaurants in Amsterdam 2020

Café Parlotte

De Westerstraat heeft er nieuwe topper bij. Ze waren net open voor het Corona tijdperk maar Café Parlotte moest zelfs voor hun openingsfeest kon plaatsvinden al weer sluiten. Eigenaren Maarten, Marjolein en Margot (voormalige Café de Klepel) staan te trappelen om hun gasten te voorzien van een goed glas wijn. Deze stek is leuk voor een borrel met wat hapjes maar je kunt hier ook terecht voor een 3- of 4-gangemenu.

Nieuwe restaurants in Amsterdam
Clos

Clos

Na slechts 10 dagen moest deze wijnbar in Oost haar deuren al weer sluiten. Een lastige start maar de jonge ondernemer laat zich niet uit het veld slaan. De wijnbar is super leuk ingericht en op het terras heeft Rutger maar liefst 60 zitplaatsen. Dus hij is wel klaar voor een lange zonnige zomer. Op de wijnkaart vind je vooral wijnen van kleine wijnboeren en familiebedrijven. Dus geen bulk maar veel handgemaakte wijnen.

Nieuwe restaurants in Amsterdam 2020

Gertrude

Aan de Bosboom Toussaintstraat vind je de nieuwste spot van Géza Weisz. We mochten al kennis maken met de gerechten van Gertrude voor thuis maar nu mogen de deuren dan eindelijk open. Deze toffe zaak is straks een heerlijke plek om dineren en te borrelen. En op het terras zit je ongetwijfeld goed op zomerse dagen.

Lees ook: restaurants in de Jordaan, restaurants in Amsterdam Oost of de beste sushi van Amsterdam.

Zoek je iets buiten de ring? Check dan onze tips voor Staycation, strandtenten aan de Nederlandse kust of de leukste strandtenten van Noordwijk.