Breda at Home

Breda at Home

Restaurant Breda introduceert Breda at Home. Dit chef’s menu haal je op bij Breda en daarna duik je thuis de keuken in om de gerechten af te maken. Je hebt keuze uit een 4-, 5- of 6-gangenmenu en optioneel bestel je er een bijpassend wijnarrangement bij.

Als je alle bakjes met verschillende gekleurde stickertjes uitstalt denk je heel even, ik moet nog flink wat doen. Maar schijn bedriegt. De gerechten zijn echt super simpel om te maken en met een paar handelingen ben je klaar. Breda at Home

Aan de slag dus! Het voorgerecht uit ons 5-gangenmenu is heilbot met kropsla en langoustinecrème. Je verdeelt hiervoor de langoustinecrème over de borden, hier leg je de heilbot en de koolrabi op. De kropsla maak je aan met de kant en klare shiso vinaigrette. De sla verdeel je vervolgens over de borden. Simpel toch? Voor de presentatie van de gerechten kun je op de Instagramaccount van Breda een filmpje bekijken waarbij de opmaak van de gerechten stap voor stap wordt voorgedaan. Easy does it.

Breda at Home

Voor het tussengerecht van asperges met daslook en jeneverspek hebben we wat meer keukenapparatuur nodig. Maar ook dit is heel goed te doen. De asperges bakken we heel kort in een koekenpan en de blokjes jeneverspek gaan een minuutje in de voorverwarmde oven. De saus is op kamertemperatuur maar we warmen hem heel even au bain-marie op. De opmaak van het bord is ook zo gepiept. En dan kun je snel weer aan tafel. Dit gerecht is echt ontzettend lekker en zo gemakkelijk. Wat mij betreft eentje om zelf ook nog eens na te maken.

Breda at Home

Een goede mise en place is het halve werk. Koken kan soms stressvol zijn maar als het menu niet te gecompliceerd is en je alles klaar hebt staan is de uitgifte een fluitje van een cent.

Breda at Home

Ook de gekonfijte “Maris Piper” met butter ’n eek en de runderwang met zwarte walnoot en gele biet staan binnen een paar minuten op tafel. Ook deze gerechten zijn top. Net als het nagerecht van appel met gezouten karamel en boekweit. Om je vingers bij af te likken zo lekker!

Breda at Home

Deze menu’s voor thuis zijn echt een uitkomst in deze tijd. Dek je tafel feestelijk, schenk een mooie wijn bij de gerechten, muziekje aan en je hebt een heerlijke avond thuis. Het is niet helemaal hetzelfde als uit eten gaan maar het komt zo wel in de buurt.

Ook al kun je goed koken, een heel menu maken is toch tijdrovend. Runderwang moet echt uren garen, een goede gezouten karamelsaus is een kunst en al die andere ingrediënten en sausjes vergen ook de nodige tijd.  Die lange voorbereidingstijd sla je nu over en je hoeft alleen gedurende de avond kort de keuken in. Wel de lusten, niet de lasten. Wat mij betreft mag Breda at Home ook na 1 juni wel blijven.

Restaurant Breda

Singel 210

Amsterdam

Lees ook: Take-away van Maris Piper, alle thuisbezorgd en take-away tips in Amsterdam of lekkere lentewijnen voor thuis.