Libanees restaurant Fenicie opent vestiging in Amsterdam

Libanees restaurant Fenicie opent vestiging in Amsterdam

Fenicie, een succesvol Libanees restaurant concept uit Purmerend, opent begin februari haar deuren aan het Leidseplein. De locatie gelegen op de hoek van de Korte Leidsedwarsstraat en de het Kleine Gartmanplantsoen, was eerder het toneel van Gastrobar Paris. Een van de restaurants van Ron Blaauw.

Dat de Libanese keuken een opmars heeft gemaakt in de afgelopen jaren is bekend. Dankzij onder andere Yotam Ottolenghi en zijn boeken leerde we in beginsel de smaak van het Midden-Oosten kennen. In Amsterdam zijn recent vergelijkbare  restaurants zoals Dimitri’s, NENI en Bar Fisk geopend.

Bij Fenicie willen ze je meenemen in deze smaakreis langs de huisgemaakte traditionele Mezze. Denk hierbij aan Hummus, Fatoush (Libanese tuinsalade met gebakken brood), Makenek (huisgemaakte Libanese worstjes met citroendip), Aktubut Mashwi (gegrilde octopus met oregano saus) of bijvoorbeeld de Liah Ghanam (lamzadel met zaätar).

Libanees restaurant Fenicie opent vestiging in Amsterdam

Net als in het Midden-Oosten zelf is delen een belangrijke pijler in deze keuken. Niet heel verwonderlijk dat ze bij Fenicie gekozen hebben voor een “Shared-Dining-concept”. Maar dat is niet alles. Het pand aan het Leidseplein bestrijkt in totaal 460m2.

Naast de 120 couverts die Fenicie voor zijn rekening zal nemen komt er aan de achterzijde een Burger Bar. Beter bekend als de Burger Fabriek. Via de ingang aan de Leidsedwarstraat loop je zo binnen voor een sappige burger.

Kortom, twee restaurants die open gaan. Hiermee twee redenen om eens langs te wippen. Maar als ik dan mijn voorkeur uit zou mogen spreken….laat je eens betoveren door de Libanese keuken. De krachtige smaken, uitgebalanceerde structuren, gebruik van verse kruiden en zuur. Echt een aanrader.

Fenicie
Kleine Gartmanplantsoen 11
1017 RP Amsterdam

Lees ook: Aziatische restaurants in Amsterdam, de beste sushi van Amsterdam of Franse restaurants.