Brunchen bij Madam Pancake

Brunchen bij Madam Pancake

Madam Pancake heeft vorig jaar haar deuren geopend aan de Lange Niezel midden op de Wallen. Een toeristische stukje Amsterdam waar ik eigenlijk niet zo heel vaak kom. Toch is ze in goed gezelschap met Cannibale Royale en Xampagneria Centra die in dezelfde straat zijn gevestigd en waar veel Amsterdammers komen.

Brunchen bij Madam PancakeBij Madam Pancake vinden we een mix van toeristen en locals. We schuiven aan voor de brunch en verlekkeren ons bij binnenkomst al aan alle mooie taarten en koeken die bij de bar gepresenteerd worden. Die zien er echt heerlijk uit. Maar we komen voor de pancakes. De kaart is behoorlijk uitgebreid dus opties genoeg. Zowel zoetekauwen als liefhebbers van hartige pannenkoeken kunnen hun hart ophalen hier. Ik kies zelf eigenlijk altijd voor de zoete variant maar mijn brunchdate van die dag gaat voor hartig. Mijn oog valt op de Berry Blues. Deze wordt geserveerd met blauwe bessen, granaatappel, sinaasappel en kaneel. Ik voeg er nog een extra topping aan toe want ik ben dol op frambozen. Mijn tafelgenoot gaat voor The Veggie met avocado, feta, dadels en als extra topping goji bessen.

Brunchen bij Madam PancakeBeide gerechten zien er Instagrammable uit en smaken top. De pannenkoekjes zijn heerlijk luchtig en perfect gebakken. Ze worden geserveerd met een apart kannetje ahornsiroop, honing en aardbeienjam. Zo kun je ze zelf zo zoet maken als je wil. Met een lekkere on the spot geperste sap is dit een super goed begin van mijn weekend. We laten ons nog bijna verleiden door de huisgemaakte taartjes die we bij binnenkomst zagen maar besluiten dat we deze maar bewaren voor een volgende keer. De pannenkoeken zijn namelijk zeker de moeite waard om nog eens voor terug te komen.

Brunchen bij Madam PancakeMadam Pancake is dagelijks geopend van 9.00 – 21.00. Je kunt hier dus ontbijten, brunchen, lunchen en dineren.

Madam Pancake

Lange Niezel 18

Amsterdam

Lees ook: Brasserie Carstens, Lars Amsterdam of restaurants in Westerpark Amsterdam.