Le Bistrot des Alpes – een stukje Alpen in Amsterdam

Le Bistrot des Alpes - een stukje Alpen in Amsterdam

Waan je een avondje in de Franse Alpen bij Le Bistrot des Alpes. En dit terwijl je geen stap buiten Amsterdam hoeft te zetten. Dit restaurant heeft het allemaal, een interieur alsof je je in Frankrijk bevindt en gerechten uit de Savoie. Niet zo gek, want chef Thibault – die zijn sporen verdiende bij o.a. Vinkeles en Ciel Bleu – is geboren in de Franse Alpen. Samen met zijn vrouw Dieuwertje heeft hij Le Bistrot des Alpes 5 jaar geleden geopend aan de Utrechtsedwarsstraat. Inmiddels is het restaurant geroemd om zijn raclette, kaasfondue, gratin de crozets en tartiflette. Maar wat veel mensen nog niet wisten is dat je er ook terechtkunt voor een heerlijk driegangen seizoensmenu. Wij schoven onlangs aan om het menu te proeven.

Le Bistrot des Alpes - een stukje Alpen in AmsterdamWe trappen af met een aperitief uit de Alpen en een heerlijke amuse van marshmallow, passievrucht en poeder van chorizo. Mijn eerste gang bestaat uit gemarineerde tonijn met wasabicrème, krokante tapioca en watermeloen. Het geheel is erg goed op smaak, de gemarineerde tonijn heeft een goed zoutgehalte en de watermeloen zorgt voor een frisse tegenhanger. Mijn tafelgenoot krijgt een vegetarisch gerecht met verschillende structuren van ei in combinatie met spinazie, cantharellen en Beaufort. Een verrassend romig en smaakvol gerecht.

Le Bistrot des Alpes - een stukje Alpen in AmsterdamHet hoofdgerecht bestaat uit polderhoen met Albuferasaus, schorseneren en een cannelloni van spinazie en ricotta. De hoen is supermals en de krokante schorseneren geven het gerecht een lekkere bite. Aan de overkant wordt een vegetarisch herfst groentetuintje met paddenstoel en een crème van linzen geserveerd. Het gerecht heeft veel verschillende structuren en is wederom erg goed op smaak.

Le Bistrot des Alpes - een stukje Alpen in AmsterdamDit is zo’n restaurant waar je echt een gaatje moet bewaren voor het dessert, want die zijn bij Le Bistrot des Alpes waanzinnig lekker. De tarte tatin die ik krijg heeft een mooie verfijnde opmaak, is een klein beetje sticky en verser dan vers. Ook de tarte citron valt goed in de smaak. Een heerlijk fris en romig dessert.

Le Bistrot des Alpes - een stukje Alpen in AmsterdamEnfin, een echte aanrader voor de wintermaanden, want bij Le Bistrot des Alpes zit je er gegarandeerd warmpjes bij. De gerechten zijn erg goed op smaak, de service is heel vriendelijk en het interieur geeft je het gevoel alsof je je in een Frans chalet bevindt, wat wil een mens nog meer.

Le Bistrot des Alpes

Utrechtsedwarsstraat 141

1017 WE Amsterdam

Lees ook: Franse restaurants in Amsterdam, restaurants in Amsterdam Oost of private dining in Amsterdam.