Edel by Dennis. Het nieuwe restaurant van Dennis Huwaë

Edel by Dennis. Het nieuwe restaurant van Dennis Huwaë

Edel by Dennis opent komende week in het pand dat we kennen als Lokaal Edel in Het Sieraad. De locatie is per 1 april al overgenomen door de uitbaters van Restaurant Daalder, Frans van Dam & Dennis Huwaë,  en de eigenaren van de Artiesten creatieve & culinaire concepten, Erik van Wilsum & Frank Hekelaar. De afgelopen maanden heeft het team hard gewerkt aan een nieuw concept waarbij ambacht en creativiteit op culinair vlak samen komen.

Edel by Dennis HuwaëDeze week kreeg ik een voorproefje van het nieuwe Edel by Dennis. Bij binnenkomst wordt je aandacht meteen getrokken naar de te gekke muurschilderingen van de New Yorkse kunstenaar ELLE. Deze zijn onwijs tof en geven direct een eigentijdse sfeer aan het rijksmonument.

Op culinair vlak was het even afwachten welke weg ze in zouden slaan. Wordt er doorgeborduurd op de succesformule van Daalder of komt er een heel ander concept? Een ding is zeker, met een Chef als Dennis Huwaë als creatieve, culinaire geest achter het restaurant kan het niet anders dan dat er iets moois komt. En dat is nu gebleken.

Bij Edel by Dennis eet je toegankelijke gerechten met top kwaliteit ingrediënten, maar zonder opsmuk. Met een cocktail in de hand proeven we kleine bites zoals tarte flambée, oesters, cake nori en een heerlijke taco met kabeljauw. Fijne appetizers en ook zeer geschikt als je alleen drankje komt doen in de cocktailbar.Edel by Dennis HuwaëEenmaal aan tafel krijgen we een prachtige (hele) dorade in Thaise style. De boterzachte vis wordt geserveerd met gebakken rijst, fris-zure salade en échte sambal. Een hele lekkere verfrissende combinatie. Edel by Dennis HuwaëTijdens deze gure herfstdagen hebben we vooral zin in comfort food nietwaar? De in ganzenvet gegaarde zuurkool met aardappel mousseline en worst van duif en ganzenlever sluit hier perfect op aan. Deze high-end variant van de Hollandse stamppot is waanzinnig lekker en absoluut een aanrader. Liefhebbers van kip kunnen zich helemaal te buiten gaan aan het trio van een mals gegrild kippetje (op karkas), kipsaté en fried chicken.

Edel by Dennis HuwaëDe klassieke dame blanche wordt bij Dennis natuurlijk ook verfijnd. Hij is heerlijk romig en niet te zoet maar stiekem wel erg machtig. Dus wees gewaarschuwd.

Edel by Dennis is op vrijdag, zaterdag en zondag geopend voor lunch. Voor het diner is het restaurant alle dagen geopend met aansluitend de mogelijkheid om in de cocktailbar te borrelen.

Reserveren kan alvast via de link: https://edelbydennis.nl/

Lees ook over lunchen bij Daalder, De leukste restaurants in De Jordaan of De beste sushi van Amsterdam.