La Petite Colombe in Franschhoek Zuid-Afrika

La Petite Colombe in Franschhoek Zuid-Afrika

Tijdens mijn wijnreis door Zuid-Afrika heb ik super veel leuke restaurants en wijnhuizen ontdekt. De Zuid-Afrikanen maken heerlijk wijnen en ze weten ook nog eens wat lekker eten is. Vooral in de regio Franschhoek en Stellenbosch zitten een aantal top restaurants! Een van de absolute aanraders in Franschhoek is La Petite Colombe. Een waanzinnige plek waarbij we ons tijdens onze lunch even in Zuid-Frankrijk waanden.

Soms heb je bij een restaurant dat alles klopt en La Petite Colombe is zo’n exemplaar. Het restaurant is wijds opgezet met grote ronde tafels en een prachtig uitzicht. De bediening was hier erg gastvrij en het eten was heerlijk!La Petite Colombe in Franschhoek Zuid-AfrikaJe kunt hier kiezen uit verschillende lunchmenu’s met een geweldige wine pairing. Uiteraard allemaal wijnen uit het gebied en dat is in deze regio zeker geen straf!

De lunch begon met zelfgebakken brood en smeuïge ‘whipped pork fat’. De gerechtjes die volgenden waren allemaal goed geportioneerd. Niet te overdadig maar wel groot genoeg om van te genieten. We werden verwend met o.a. tonijn, steak, groentes en lam. Het laatste zie je trouwens veel terug in de regio. Halverwege het menu was er nog een grappige onderbreking met de zogenoemde ‘palete cleanser’. Een ijskoud glas met heerlijk fruitig sorbetijs. Daaroverheen giet je zelf de inhoud van een klein flesje met kokoswater. Zo heb je een bijzonder zacht gerechtje waarmee je smaakpapillen in de gereedheid worden gebracht voor de rest van het menu.La Petite Colombe in Franschhoek Zuid-AfrikaDe grote verrassing was toch wel de ‘Meet the Chef’s’ gang uit het menu. Hierbij verlaat je je tafel voor een korte wandeling om uiteindelijk bij de chef in de keuken aan te schuiven. De chef staat je op te wachten bij de open Chef’s table voor de keuken en hij bereidt daar ter plekke het volgende gerecht. Een mooi en simpel gerechtje bestaande uit rolletjes varkensvlees, overgoten met ramen noedels en prachtige garnering. Wat je vervolgens mocht opeten met een pincet. Na het gerechtje werd iedereen in de keuken voorgesteld en zo leer je als gast dus ook meer over de organisatie van La Petite Colombe. Natuurlijk zie je dat wel eens op tv in een van de vele kookprogramma’s, maar om zo in het echt de dynamiek te zien en te zien hoe het er in een keuken aan toe gaat is een erg leuke ervaring.

Na ons verblijf in Franschhoek zijn we doorgereden naar Stellenbosch. Een wine estate wat je daar echt niet mag missen is Delair Graff. Naast mooie wijnen hebben ze daar ook een erg goed restaurant, wat zeker een bezoek waard is.

Als je in de buurt bent dan zijn wijnhuizen Boschendal, Klein Constantia en Groot Constantia ook zeker nog een bezoekje waard. Op wijnreis door Zuid-AfrikaWe kunnen niets anders dan iedereen die van lekker eten en wijn houdt aanraden om ook eens op rondreis te gaan door Zuid-Afrika en een van deze mooie plekken te bezoeken. Want genieten dat is daar alles behalve moeilijk. Wij gaan in ieder geval snel weer een keertje terug!