Hotels op Aruba aan Palm Beach en Eagle Beach

Hotels op Aruba

Aruba is One Happy Island. Er heerst een ontspannen gezellige sfeer en je kunt hier vooral genieten van de prachtige stranden en kristalheldere azuurblauwe zee. De stranden behoren zelfs tot de mooiste ter wereld. Daarnaast is het daar het hele jaar door zonnig en tropisch warm. Redenen genoeg om een relaxvakantie te plannen naar dit heerlijke eiland.

De hotels op Aruba zijn bijna allemaal gelegen aan het strand waarbij Palm beach en Eagle beach in elkaar overlopen. Toch is de sfeer anders. De high rise aan Palm beach is heel Amerikaans georiënteerd en hier vind je dan ook de Internationale hotelketens. Aan Eagle beach vind je de zogenaamde low rise die rustiger opgezet zijn en waar een meer Arubaanse sfeer heerst.

Voor ieder wat wils natuurlijk maar dit zijn de hotels op Aruba die wij graag willen uitlichten voor een bezoek aan het eiland.

Hotels op Aruba
Bucuti & Tara resort

Eagle beach

Hier kom je het dichtste bij het gevoel van een bounty eiland. Het zand is parelwit, zacht en niet te vergeten super schoon. Tel daarbij op dat je uitkijkt over een azuurblauwe zee en je begrijpt dat dit de view is waar je voor komt. Paradise! De hotels aan dit brede strand zijn weids opgezet zodat je in alle rust kunt relaxen. Deze 3 hotels zijn het leukste:

1. Bucuti & Tara Beach Resort

Dit is het meest luxe hotel van dit gedeelte en adults only. Dus je raadt het al, hier kun je helemaal tot rust komen. Op het uitgestrekte strand kun je ultiem chillen op de luxe bedden en voor een healthy (vega) lunch schuif je aan in het Elements restaurant.

Hotels op Aruba
Manchebo

2. Manchebo Beach Resort & Spa

Neem hier vooral een kamer met uitzicht op zee. Zodra je de gordijnen open doet en uitkijkt over het strand en de zee weet je dat je vakantie is begonnen. Je loopt zo vanuit je kamer het strand op wat een plus is voor dit hotel. Tussen de strandbedjes heb je echt alle ruimte en dus ook privacy. Lig je liever in een hangmat? Ook dat kan hier want ze hangen her en der tussen de palmbomen. Nog een tip, boek een lekkere massage in Spa Del Sol. Ultiem relaxen.

3. Amsterdam Manor Beach Resort

Dit is het meest kleurrijke hotel met mosterdgele huisjes en fel oranje daken. Precies wat je je voorstelt bij de Nederlandse Antillen. Boek hier de 1 of 2 bedroom suite zodat je net wat meer comfort hebt dan in de studio. Het hotel ligt niet direct aan het strand maar je steekt de doorgaande weg over en dan ben je er al. Bij zonsondergang opent restaurant Passions on the beach op ditzelfde strand. Met je voeten in het zand dineren dus. En kickt die jetlag in? Dan ben je dus no time terug op je kamer.

Hotels op Aruba
Amsterdam Manor

Palm Beach

Dit strand grenst aan Eagle beach maar is vele malen drukker en het is Amerikaans georiënteerd. Hier vind je voornamelijk Internationale hotelketens. Op loopafstand vind je tal van restaurantjes dus als je van reuring houdt dan zit je hier goed.

1. Boardwalk Small Hotel Aruba

Van alle hotels op Aruba heeft Boardwalk die typische Caribische sfeer die je nergens anders tegenkomt op het eiland. Het bontgekleurde en Instagramwaardige complex bestaat uit een 40-tal kleine casistas met een of twee slaapkamers. De huisjes zijn allemaal uniek qua inrichting maar standaard voorzien van een woonkamer met een keukentje en een veranda om lekker buiten te loungen. Het hotel wordt gerund door 2 jonge Belgische zussen samen met een team van enthousiaste Nederlanders. In tegenstelling tot de andere hotels is de sfeer hier heel gemoedelijk en persoonlijk. Het complex ligt niet direct aan het strand maar dat is een kwestie van de weg oversteken. Boardwalk heeft gereserveerde bedden naast het Ritz Carlton. Lees hier meer over dit hotel.

Hotels op Aruba
Boardwalk Hotel Aruba

2. Hyatt

Denk imposante oprijlaan, groots opgezet hotel met een enorme tuin en diverse zwembaden. Dat is wat je hier kunt verwachten. Van alle high rise hotels is Hyatt net even wat rustiger opgezet dan de andere hotels. Vanuit het hotel loop je door de mooie tropische tuin naar het strand.

Hilton

3. Hilton

De service standaarden van Hilton zijn wereldwijd gelijk dus je weet wat je kunt verwachten. De kamers zijn redelijk recent gerenoveerd dus qua comfort zit je hier goed. Er zijn veel verschillende kamertypen maar als je net ietsje meer kunt uitgeven kies dan een kamer met zeezicht. Wakker worden met de Caribische zee voor je geeft een ultiem vakantiegevoel. Voordeel voor Hilton is dat je precies tussen de restaurantjes zit dus overal gemakkelijk naartoe loopt.

4. The Ritz-Carlton

The rich & famous verblijven in het super luxe Ritz-Carlton. Een overnachting kost hier een klein vermogen maar dan heb je wel de kans om celebs te spotten.

Check ook dit artikel over de leukste restaurants op Aruba voor ontbijt, lunch of diner.

Lees ook de reistips over: Tulum, Bacalar, Singapore, Puglia, Barcelona of Malaga.

Hotels op Aruba
Boardwalk Boutique Hotel Aruba