GAIA & REY 2006

GAIA & REY 2006

Op een mooie herfstdag was ik te gast op het landhuis van Angelo Gaja in het pittoreske Italiaanse Barbaresco.

De wijnen van wijnhuis GAJA genieten Internationale faam waarbij vooral de Barolo’s en Barbaresco’s zijn die geroemd worden. Als fan van het eerste uur vond ik het dan ook een eer, en stiekem een beetje spannend, om Mr Gaja himself te ontmoeten.

Terwijl de november zon de kamer in schijnt proeven we een aantal van de top wijnen waar GAJA dus zo bekend om is. De Barbaresco, een Nebbiolo en koning van de wijn de Barolo zijn absoluut een genot. Maar de wijn die me tijdens de tasting het meest verrast is de GAIA & REY 2006. Een onverwachte afsluiter van deze indrukwekkende line up. Deze Chardonnay is een eerbetoon aan Angelo’s oma Clotilde Rey en zijn oudste dochter Gaia. De warmte en liefde voor deze dames proef je terug in de wijn. Het is een prachtige rijke Chardonnay die meteen een glimlach op je gezicht tovert. Fluweelzacht, rond en zeer elegant. Wow, je verlangt gelijk naar de volgende slok. We herkennen een lichte houtrijping maar we proeven bovenal de warme gloed van abrikoos. Sluit je ogen en je waant je heel even op een Toscaans terras tijdens een zwoele zomeravond. Dit is genieten geblazen! Angelo Gaja verstaat zijn vak kunnen we wel zeggen. Wat een beauty. Het is de enige witte wijn die ze in de Langhe maken maar hij houdt zich absoluut staande naast de rode krachtpatsers. Een bijzondere wijn waar je stil van wordt.

Een indrukwekkende wijnproeverij bij GAJALees hier meer over de proeverij bij GAJA en het hele interview met Angelo Gaja.

Check onze tips over Barolo en Barbaresco. Deze zijn zeker de moeite waard om te bezoeken als je naar Piemonte af reist.