EdelBites in De Pijp

EdelBites

Het nieuwe EdelBites in De Pijp, laat je kennis maken met de Oostenrijkse ‘Kasnudel’. Een beetje een mix van de Aziatische dumplings en Italiaanse ravioli. 

In het hart van De Pijp vind je dit tentje waar je de gevulde pasta in diverse soorten kunt afhalen of laten bezorgen. 
Het gerecht dateert uit 1485, ten tijden van honger in Oostenrijk. Men zocht voedzame, natuurlijke ingrediënten om de pastasoort mee te vullen en zo kwam de Kasnudel tot stand. 
De gevulde pakketjes komen in zowel hartige als zoete vorm en wij probeerden er een aantal. 

EdelBites

Ten eerste de specialiteit van EdelBites; ‘Oostenrijks wonder’, met hüttenkäse, aardappel, ui en een beetje munt. Meteen ook onze favoriet! Echt even wat anders en heerlijk voor een koude dag.
Gevolgd door de ‘Capri charme’, met tomaat en mozzarella. Een combi die eigenlijk nooit mis gaat, ook niet in dit geval.

De ‘Griekse bruiloft’, met spinazie en kaas vonden we ook een goede. Door de spinazie had deze net wat meer structuur dan de andere smaken, wat wij wel lekker vonden.  Dan hadden we nog de ‘Ratatouille’, eigenlijk een gerecht in een gerecht. De groentes waren goed op smaak en kwamen daarmee mooi tot hun recht. Echter vonden we de beslag blaadjes in een gevulde pasta wat veel.
Al met al was het allemaal lekker en een leuk concept. Wel zouden we er iets van een salade bij willen hebben voor een frisse afwisseling.

EdelBites

Tot slot proefden we nog twee zoete varianten. Een met bosbessen en een met appel-kaneel. Beide bijzondere hapjes die zeker in de smaak vallen als je van zoet houdt!

EdelBites kun je zowel in De Pijp als in Amsterdam-Zuid afhalen en per november komt er ook nog een locatie in het centrum bij.
Dagelijks kun je de ‘Kasnudel’ afhalen of laten bezorgen tussen 11:30 en 20:30!

Lees ook: Borrelen in Amsterdam, Lowlander Botanical Bar & Restaurant en Nieuwe Restaurants in Amsterdam 2023