Horl 2 messenslijper voor thuis

Horl 2 messenslijper voor thuis

Ben je op zoek naar een handige oplossing om je keukenmessen weer vlijmscherp te maken? Dan is de messenslijper van Horl 2 precies wat je nodig hebt. Met de elegante slijpers van Horl zijn je messen binnen enkele minuten weer vlijmscherp. Het slimme ontwerp maakt het slijpen van messen ongelooflijk eenvoudig. En wie wordt er niet blij van professioneel geslepen messen, vooral als je regelmatig in de keuken staat?

Het Horl 2 innovatieve slijpsysteem is ontwikkeld in het Zwarte Woud door het familiebedrijf van Otmar en Timo Horl. Het is niet alleen bijzonder stijlvol, maar bevat ook een unieke technologie. Met deze messenslijper hoef je het mes niet over de slijpsteen te halen; in plaats daarvan beweeg je de slijpsteen langs het mes. De rollende slijper werkt samen met een magnetische slijphulp met gradenhoek, waardoor je messen altijd in de perfecte hoek worden geslepen.

Zo werkt het slijpen van je messen met Horl 2

De Horl 2 slijper bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is de houder die je messen op de juiste hoek houdt. Bij dit model heb je de keuze tussen de Europese hoek (20 graden) en de Japanse (15 graden). Schuif het mes tegen de houder aan en de sterke magneet zorgt dat deze niet meer verschuift.

Daarnaast hen je de slijper zelf. Deze heeft 2 kanten met verschillende grofheden. Zo is de eerste kant een slijpschijf gemaakt van diamantpoeder. Door een speciale bewerking blijft deze poeder op de schijf zitten en is hierdoor duurzaam.

Aan de andere kant zit een keramische schijf om mee te polijsten. Hiermee wordt je mes vlijmscherp.

Je gebruikt de slijper door deze langs het mes te rollen. Hierdoor krijgt het mes altijd de juiste druk tijdens het slijpen en kun je het mes ook niet per ongeluk beschadigen.  Na een paar heen en weer bewegingen is het mes alweer super scherp.  Easy does it!

Tips om je messen langer scherp te houden.

1. Voorkomen dat je mes bot wordt is natuurlijk het beste. Gebruik daarom altijd een snijplank van hout of bamboe om je producten op te snijden.

2. Was de messen direct na het gebruik af met warm water en milde zeep i.p.v. ze te wassen in de afwasmachine.

3. Bewaar de messen in een hoes of een messenblok om de mesrand te beschermen.

Je koopt de Horl slijper o.a. bij Horl, Kniveandtools, Kookpunt en vele andere verkooppunten.