Domaines Ott introduceert BY .OTT 2018 en Clos Mireille Blanc de Blancs 2016

Domaine Ott introduceert BY .OTT 2018 en Clos Mireille Blanc de Blancs 2016

De rosé wijnen van Domaines Ott behoren tot de beste van de wereld en zijn mateloos populair. De Château de Selle Rosé kennen we natuurlijk allemaal en behoeft weinig toelichting. Dat is gewoon een genot! Al denk je misschien in eerste instantie aan een fijne terraswijn, je kunt ze ook gastronomisch heel erg goed inzetten.

Bij mij roept de rosé van Domaines Ott een instant zomer gevoel op. En alsof het zo moest zijn introduceert importeur Fourcroy Nederland de Domaines Ott de release 2018 op een zonovergoten dag. Perfecte timing! Precies datgene wat je wil als je de eerste slok neemt van de gloednieuwe rosé BY .OTT.

Domaine Ott introduceert BY .OTT 2018 en Clos Mireille Blanc de Blancs 2016BY .OTT 2018

Als een van de eersten mogen wij de BY .OTT 2018 proeven. Deze fijne wijn uit de Provence is kristalhelder en lichtrose. Een prachtige kleur die zo kenmerkend is voor rosé uit de Provence. De wijn ruikt fruitig naar witte perzik, abrikoos en je herkent een vleugje mango. Zo fris en elegant als hij eruit ziet proeft hij ook. Een heerlijke wijn voor een warme zomerse dag.

Terwijl we naar het amusante verhaal luisteren over de geschiedenis van Domaines Ott proeven we bij deze wijn de yellowtail taquitos van Sushisamba. Heerlijk!

Domaine Ott introduceert BY .OTT 2018 en Clos Mireille Blanc de Blancs 2016Clos Mireille – Blanc de Blancs – AOC Côtes de Provence

We vervolgen de tasting met een verrassende Blanc de Blancs 2016 van Clos Mireille. Wederom uit de Provence maar dit keer dus witte wijn. Deze kenmerkende fles van Ott ken ik alleen met de rosé maar kennelijk maken ze ook een witte wijn. En niet onverdienstelijk want ook deze Blanc de Blancs is verrassend lekker. Hij wordt gemaakt van de Rolle en Sémillon druif. Elegantie is ook hier weer het sleutelwoord, we proeven een honingachtige wijn met wat exotisch fruit en meloen. Prachtig! Bij dit mooie glas wordt een frisse tonijn ceviche geserveerd met granaatappel, leche de tigre, mais, wasabi boontjes en basilicum. Daarnaast nog een kanpachie tirado met yuzu, zwarte truffelolie, zeezout, knoflook en bieslook. Zomerse wijnen bij zomerse frisse gerechten.

Het wijnhuis is dus vooral bekend om haar rosé wijn maar de Clos Mireille Blanc de Blancs is erg verrassend en zeker eentje om te onthouden.

Lees ook over de leukste plekjes voor een wijnreisje naar de Champagne, Barolo, Barbaresco of Zuid-Afrika.