De Kop van Oost verrast met smaakvolle gerechten

De Kop van Oost - Steak tartaar

Het heeft een enorme serre, is gelegen aan het water en biedt uitzicht op de enige molen van Amsterdam, een unicum. Dan hebben we het natuurlijk over De Kop van Oost. In deze oude loods in Amsterdam Oost, naast Brouwerij t IJ en Mooie Boules, zijn wij onlangs blij verrast met de steengoede gerechten die voor een fijne prijs worden geserveerd. 

De Kop van Oost - Interieur

In het kleurrijke en modern ingerichte restaurant wordt onze aandacht direct getrokken door de kolossale serre met uitzicht op het schitterende water. We nemen plaats op de paarse velvet stoelen en werpen een blik op de menukaart die niet al te uitgebreid is. Mijn voorgerecht is gelijk raak. Steak tartaar met misomayonaise en cashew crunch. De misomayo heeft een goed zoutgehalte en de cashew crunch een fijne bite. Je kunt de steak tartaar als voor en hoofdgerecht bestellen. Kom daar maar eens onderuit. Wil je ook niet hoor. 

De Kop van Oost - carpaccio

De vriendelijke bediening serveert een tussengerecht dat bestaat uit gerookte carpaccio met een schuim van gele curry, sesam, papadum en zwarte knoflook. Ook dit gerecht is mooi in balans en supergoed op smaak. Over het hoofdgerecht niets minder dan lofzang. We krijgen een perfectgegaarde dorade met sesam, een schuim van miso beurre blanc, doperwtencrème en Kai lan. We sluiten de avond af met een lekkere espresso martini en blikken terug op een smaakvolle avond. 

De Kop van Oost - dorade

Bij De Kop van Oost eet je een driegangenmenu voor €34,50. Op de kaart vind je bekende gerechten die stuk voor stuk heerlijk zijn bereid. Zet ‘m dus op je lijst voor een avondje borrelen, een lekker diner of na een potje jeu de boules bij de buren. 

De Kop van Oost
Zeeburgerpad 1
1018 AH Amsterdam

Lees ook over: Restaurants in Amsterdam Oost, Restaurants in de Houthaven Amsterdam of Karavaan Amsterdam.