Nieuwe Italiaanse restaurants in Rotterdam

Nieuwe Italiaanse restaurants in Rotterdam

Italiaanse restaurants in Rotterdam zijn er genoeg natuurlijk. Maar er zijn drie nieuwe plekken in Rotterdam om je even in Italië te voelen! Dus deze zetten we maar al te graag voor je op een rijtje: 

Spaghetteria

Op zijn Italiaans met enig rumoer en in huiselijke setting. Zo eet je bij Spaghetteria traditionele pasta’s met heerlijk geurende klassieke sauzen. Deze worden ambachtelijk gemaakt door de Italiaanse chefs in eigen laboratorio artigianale. De dagverse gerechten in het dagelijks wisselende menu worden bereid met de lekkerste seizoen groenten zijn vol smaak en zonder poespas. Zoals de welbekende pasta met frutti di mare of pappardelle met ragout van ree in rode wijn, rozemarijn en grana padano. Bestel er heerlijke wijn of een huisgemaakte limoncello bij en je waant je zo in Italië.

Nieuwe Italiaanse restaurants in Rotterdam
Spaghetteria

Pizzabar di Vicini

In Kralingen naast de broertjes Osteria Vicini en Fratelli di Vicini zit sinds maart pizzabar di Vicini. Hier vier je iedere dag het leven in dit monumentale hoekpand met buurtse gezelligheid. Het echte Italië proeft je in eenvoudige en eerlijke gerechten zoals een plankje handgesneden prosciutto en olijven, verassende salades en dun knapperige fluffy pizza’s met verschillende toppings en verse mozzarella. Hoe je het ook went of keert, je viert hier het leven!

Vicini

De Buffel

Een ander nieuw adresje waar je knapperige pizza’s kunt eten is bij De Buffel. Deze pizza’s worden in de houtoven gebakken met hoogwaardige ingrediënten. De Buffel is geen onbekende want we kennen ze van festivals! Alle pizza’s worden gemaakt met buffelmozzarella omdat zij vinden dat dit een pizza afmaakt. De buffelmozzarella is afkomstig van Hollandse buffels, die grazen in de Limburgse weilanden. Uiteraard staan er ook anti-pasta’s, voorgerechten en desserts zoals panna cotta en tiramisu op de kaart. En vergeet geen scroppino te bestellen! Zin in een borrel op het terras of aan de bar? Dat kan ook! Met een Aperol Spritz of een Espresso Martini. En goed om te weten: ze hebben ook afhaal pizza’s voor thuis!

Nieuwe Italiaanse restaurants in Rotterdam
De Buffel

Lees ook: Brunch in Rotterdam, restaurants in Rotterdam of wijnbars in Rotterdam.